Muhtarlar, Belediye Başkanı Külcü'ye Tebrik Ziyaretinde Bulundu

Mahalle muhtarları, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret ederek 'Mutlu Aileler Mutlu Şehirler' proje yarışmasında aldığı ödül nedeniyle tebrik etti.

Muhtarlar, Belediye Başkanı Külcü'ye Tebrik Ziyaretinde Bulundu
10 mahalle muhtarı, 'Aile Eğitim Merkezleri' projesi ile Çorum Belediyesi’nin Türkiye 3'üncülüğüne layık görülmesinin kendilerini de gururlandırdığını dile getirdi. Muhtarlar adına konuşan Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun, ödülün Çorum için iftihar vesilesi olduğunu dile getirdi. Durgun, ''Çorum adına Başbakanımızdan ödül almanız bizleri de memnun etti. İnşallah diğer illerimiz ve ilçelerimize de Çorum Belediyesi'nin bu projesi örnek olur, onlar da bu projeyi uygularlar. Mahalle muhtarları olarak her zaman yanınızda olduğumuzu, bundan Sonraki projelerle Çorum Belediyesi'ni birinciliklere taşımak için hep birlikte çalışacağımızı bilmenizi istiyoruz.'' dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı bu ödülün kendilerini hem onurlandırdığını hem de gururlandırdığını söyledi.

Bundan Sonra yapacakları çalışmalarda alınan ödülle yüklerinin de arttığına vurgu yapan Başkan Külcü, ''Demek ki Türkiye’de üçüncüsü olabilecek bir projeyi yapabiliyormuşuz. Bu ikinci, birinci olacak projeleri de yapabileceğiz anlamına geliyor.'' ifadesini kullandı. Böyle bir sosyal projenin önemseniyor olmasının yaptıkları çalışmaların başarıyla neticelendirilmesinin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini ifade eden Başkanı Külcü, şöyle konuştu: ''Çünkü aile bir milletin geleceğidir. Aile deyince bizim aklımıza modern aile geliyor. Anne babadan oluşan çekirdek aileyi aklımıza getiriyoruz. Halbuki bizim kültürümüzde, örfümüzde, geleneklerimizde aile büyükanne, büyükbaba ile geniş bir ailedir. Bizleri batı toplumlarından farklı kılan da budur. Herkesin anne ve babasıyla mutlu bir aile olarak yaşamasını önemsememiz lazım. Bu tür çalışmalarımız devam ediyor.''Külcü, Aile Eğitim Merkezlerini tüm mahallelerde kuracaklarını belirtti.

Mahallelerde bayanlar için spor salonları inşa edileceğinin müjdesini veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü konuşmasında Son olarak şunları dile getirdi: ''Gençlerimiz için eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla derslikler yapacağız. Yakında hizmete açılacak olan Yunus Emre İş Merkezi'nin altında gençlere destek merkezi oluşturuyoruz. Bu şekilde gençlerimizin eğitimlerine katkı sağlamak istiyoruz.' '