MHP’li Akçay: 'Mobbing Yasası Bir An Önce Çıkarılmalı'

Mobbing’in (işyerlerinde psikolojik taciz) bir İnsan Hakları İhlali olduğunu söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “İşyerlerinde mobbing’in önlenmesiyle ilgili olarak MHP'nin vermiş olduğu kanun teklifi bir an önce yasalaştırılmalı ve diğer kanunlarda da bu yönde düzenlemeler yapılmalı” dedi.

MHP’li Akçay: 'Mobbing Yasası Bir An Önce Çıkarılmalı'
Mobbing ile Mücadele Derneği’nin Ankara’da düzenlediği "Mobbing’in Önlenmesinde Siyasete Düşen Rol" konulu panele konuşmacı olarak katılan Akçay, “ işyerlerinde çalışanlara psikolojik şiddet uygulama, sistematik baskı uygulama, kuşatma, taciz etme, rahatsız etme veya sıkıntı verme anlamına gelen Mobbing bir insan hakları ihlalidir. Mobbing; Anayasamız'da yer alan temel insan haklarına, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne, Uluslar arası Çalışma Örgütü ( ILO) ilkelerine, Avrupa Sosyal Şartına ve diğer pek çok yasaya aykırıdır” diye konuştu.

Türkiye'de çalışanların büyük bir kısmının mobbing'e uğradığını söyleyen MHP’li Akçay, şöyle devam etti: “Çeşitli araştırma sonuçlarına göre; özel sektörde çalışanların yüzde 86’sı, kamuda çalışanların yüzde 69’u en az bir defa mobbing’e uğramıştır. Mobbing ile Mücadele Derneği’ne 2 yılda 20 bin başvuru olması bunun en somut göstergesidir. Mobbing mağduru olduğunu iddia ederek dava açan kişi sayısı şu an itibariyle 10 bini geçmiştir. Ayrıca her geçen gün dava açan sayısı hızla artmaktadır. Kamu sektöründe mobbing oranının özel sektöre göre daha düşük olmasının nedeni, kamuda çalışanlar arasındaki ilişkilerin yasalarla düzenlenmiş olmasıdır. Çalışanlar arası ilişkilerin, işverenin veya yöneticinin iki dudağı arasında olduğu ve sendikalaşma oranı da çok düşük kaldığı için özel sektörde mobbing oranı daha yüksek çıkmaktadır.” Mobbing ile Mücadele Derneği Başkanı Hüseyin Gün, mobbing ile mücadeledeki katkılarından dolayı MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'a panel sonunda teşekkür belgesi verdi .
Kaynak: İHA