Malkara Belediye Başkanı Kaya, 3 Yılını Değerlendirdi

Tekirdağ’ın Malkara İlçesi Belediye Başkanı Birol Kaya, göreve geldiğinden bu yana geçen 3 yılı değerlendirdi.

Malkara Belediye Başkanı Kaya, 3 Yılını Değerlendirdi
Göreve geldiklerinde Malkara’nın alt yapı projesi olmadığını gördüklerini söyleyen Başkan Kaya, “Göreve geldiğimizde alt yapı ile ilgili projeler yoktu. Sadece düşünülmüş fakat ortaya konmuş bir somut bir şey yoktu. Alt yapı çalışmalarımızdan kanalizasyon ihalesi yüzde 70-80 bitmiş durumda. Çarşı merkezimiz kaldı, bu da 4-5 ay içinde bitecek durumda. İnsanlarımız bu zaman zarfında zorluklar çektiler” dedi.

İlçenin içme suyu sorununa dikkat çeken Başkan Kaya, “Eski su şebeke hattında yüzde 50 oranında kayıplar yaşanıyor. 5 ve 6.'cı katlarda oturan vatandaşlarımız su sorunu yaşıyor. Vatandaşlarımız sonuna kadar haklı, bu güne kadarki yöneticiler iş yapmamışlar. Enerji faturası, kayıplardan dolayı 130-150 bin TL'ye kadar çıkıyor. Yaptığımız projelerle şehrimizin 60-70 yıl su problemini ortadan kaldırıyoruz. Atık su kanalları, kanalizasyon, yağmur suyu kanalları ayrı ayrı olarak Cevre Bakanlığı’nın mayıs ayında ihalesini yapacağı arıtma tesislerine gidecek ve alt yapı sorunu olmayan, temiz ve sağlıklı bir Malkara'yı gençlerimize bırakacağız” dedi.

Başkan Kaya, TOKİ ile yaptıkları işbirliğine değinerek, "160 konut yoksul gruba 240 konut alt gelir grubuna olmak üzere 400 konut TOKİ tarafından yapıldı. Satışlar halen devam ediyor, şu anda satılmayan 160 konut bulunuyor. Başbakanımızın, Roman açılımı kapsamında Gazibey Mahallesi'nde 180 dairenin ihalesi bitti. Erenler semtindeki TOKİ evlerinin bitiminden itibaren satışlar başlayacak” diye konuştu.

Başkan Kaya “Erenler semtinde ruhsatsız, iskânsız ve tapusuz 700 konuttan 400 konuta ruhsatlandırdık. Parklar, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolu, yeşil alanlar, 30'a yakın yeni ve eski park yeri düzenlemesi, 500'e yakın harabeye dönmüş evi otopark haline dönüştürdük. 1 sağlık ocağı, 2 anaokulunu TOGEM kapsamında okullarımıza kazandırdık. TOGEM sayesinde 10 bin vatandaşımıza yeni elbise, ihtiyaç sahiplerine gelinlik, perde, beyaz eşya, televizyonuna kadar vererek ihtiyaç sahibi ailelerimizi sevindirdik" ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda pasta kesildi. Pasta, basın mensuplarına ikram edildi .
Kaynak: İHA