Kula'da İlköğretim Okullarında Kutlu Doğum Yarışması Düzenlendi

Manisa'nın Kula İlçe Müftülüğü ile Eğitim Gönüllüleri Derneği (KEGDER), Kutlu Doğum Haftası kutlamaları öncesinde merkez ve köylerdeki ilköğretim okullarında farklı bir etkinliğe imza attı.

Kula'da İlköğretim Okullarında Kutlu Doğum Yarışması Düzenlendi
" Efendiler Efendi Hz. Muhammed" isimli kitap hediye edilen bütün ilköğretim ikinci kademe öğrencileri, bugün sınava girdi. Sınav neticesinde her okulun ilk üç öğrencisi, bir sınava daha girecek. Birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye bisiklet, üçüncüye küçük altın armağan edilecek.KEGDER Başkanı Ercan Özgün, "Kütüphane Haftası'nda insanlarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak ve Kutlu Doğum Haftası'nda Peygamberimiz'in örnek hayatının çocuklarımızca öğrenilmesi için böyle bir etkinlik düşündük. Sınav ve ardından dağıtılacak hediyeler, çocuklarımızı teşvik içindir. Asıl önemli olan, kitap okutmak ve Efendimiz (SAV)'in örnek hayatının kavranmasıdır." dedi.

Kula esnafının küçüğüyle büyüğüyle bu organizasyonda yer aldığını vurgulayan Özgün, "Bu da Kula'nın, Efendimiz'e muhabbetinin bir göstergesidir. Katkı sağlayan bütün esnaf, öğretmen ve din görevlilerimize sonsuz teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

İlçe Müftüsü Yusuf Arslan ise şunları söyledi: "İnsanlık, her şeyiyle örnek bir hayat yaşayan Efendimiz'in hayatını öğrenmeye ihtiyaç duymaktadır. Peygamberimiz (SAV) aile hayatı, çevreciliği, insan sevgisi, anne babaya muamelesiyle örnek bir hayat yaşamış, bizlere rehber olmuştur. İnsanlık, barış ve huzur dolu bir dünya için O'nun rehberliğine sımsıkı sarılmalıdır. Bu anlamda Kula Eğitim Gönüllüleri Derneği ile beraber, Efendimiz'in örnek hayatını anlatan bu kitabı çocuklarımıza dağıtarak çok faydalı bir çalışma yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim gönüllüsü öğretmenlerimizi kutluyor, teşekkür ediyorum." dedi.