Değişik Etkinlikler Düzenleyerek Polis Haftası Kullanıldı

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Polis Meslek Yüksekokulu'nda tören düzenlendi.

Afyonkarahisar Vali Vekili Akgün Coral, yaptığı konuşmada, yaklaşık bir haftadır Polis Haftası etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü'nün değişik etkinlikler düzenleyerek polis haftasını kutladığını hatırlattı.

Emniyet teşkilatının düzenlediği çeşitli etkinliklerle vatandaşlarla daha sıcak ilişkiler kurduğunu ifade eden Coral, şunları kaydetti:

''Emniyet mensupları vatandaşlarla samimi ilişkiler kurarak bu önemli kamu hizmetini çok daha verimli, çağdaş bir anlayışla yerine getirmeyi hedeflemektedir. Demokratik toplumlarda devletler, vatandaşlarının huzur ve güvenliğini sağlamış, temel hak ve özgürlüklerini korumuş, bu hak ve özgürlükleri kullanabileceği en iyi ortamı sağlamıştır. Türk Polis Teşkilatı emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanmasına yönelik görev ve sorumluluklarını toplumun desteğiyle yerine getirme gayreti içindedir. Teşkilatta Son yıllarda hem perSonelin niteliği hem de teknolojik imkanları kullanma oranı artmış, suç ve suçluyla mücadelede başarılı Sonuçlara kısa sürede ulaşarak toplumun nazarındaki itibarı ve güveni yükselmiştir. Polis teşkilatı bu itibar ve güveni özverili ve fedakarca çalışmasıyla sağlamıştır.''

-''Silah yerine klavye kullanılabiliniyor''-

İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli de devletlerin en önemli görevinin toplumun huzurunu, bireylerin mutluluğunu ve güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Türk Polis Teşkilatı'nın, zor koşullar altında dahi olsa, üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirdiğini dile ifade eden Türkmenli, ''Bu süre zarfında kazanılan tecrübe ve edinilen bilgi birikimiyle bugüne kadar olduğu gibi bundan Sonra da ülkemizin huzur ve güvenliği, asayişin temini ve devletimizin bekası için, aynı azim ve kararlılıkla, taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle görev yapılmaya devam edilecektir'' dedi.

Türkmenli, toplumların gelişmesinde, kalkınmasında ve demokrasinin yerleşmesinde, güvenliğin ve güvenlik hizmetlerinin kalitesinin önemli bir yeri bulunduğunu bildirerek, şöyle devam etti:

''Teknolojik gelişmeler yaşamı kolaylaştırdığı gibi, maalesef pek çok olumsuzlukları da beraberinde getirmiştir. Bu kapsamda suçların çeşitliliği artmış, yeni suç türleri ortaya çıkmış ve suçlular, daha teknik yol ve yöntemleri kullanmaya başlamışlardır. Yani siber alemde yaşanan bu gelişmeler, 'siber suç' kavramını da beraberinde getirmiş, suçlular da bilişim teknolojilerini kullanmaya başlamışlardır. Silah yerine artık, klavye kullanılabilmekte, bankaya gidip silahla soymaya gerek kalmadan bilgisayar başında tuşlarla da banka soygunu yapılabilmektedir. Yaşanan bu gelişmeler karşısında Türk Polis Teşkilatı'mız insan kaynakları, organizasyon, teknoloji ve altyapı yönünden çağın gerekleri doğrultusunda sürekli kendini yenileyerek günümüz koşullarına hızla adapte olmaktadır.''

Konuşmaların ardından, 167. Yıl Dostluk Satranç Turnuvası'nda dereceye girenlere, il merkezimizde bulunan ilköğretim okulları arasında ''emniyet teşkilatı'' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve başarılı polislere ödülleri verildi.

Afyonkarahisar Baro Başkanlığı'nca, asayiş hizmetlerinde kullanılmak üzere, İl Emniyet Müdürlüğüne hibe edilen 9 bilgisayarın teslimi yapıldı, kuruma yeni kazandırılan, tam donanımlı mobil plaka tanıma sistemli aracın tanıtımı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA