Chp Bartın İl Başkanı Aykut Oktay Ulu'yu İstifaya Davet Etti

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş CHP Bartın parti meclis üyesi Aykut Oktay Ulu'nun partiden istifa etmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Chp Bartın İl Başkanı Aykut Oktay Ulu'yu İstifaya Davet Etti
CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, partiden istifa eden Aykut Oktay Ulu'nun Belediye Meclis üyeliğinden de istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Karakaş, "Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz hafta belediye meclis üyemiz Aykut Oktay Ulu işlerinin yoğunluğu ve başkanı olduğu sivil toplum örgütüne daha fazla zaman ayırması gerektiğini bahane ederek partimizden istifa etmiştir. Bu durum İl Başkanı ve Belediye Meclis Grubu Başkanı sıfatı ile istifa öncesinde tarafıma bildirilmemiştir. Sayın Ulu'nun istifası Belediye Meclisinde üye sayımızın ikiye düşmesine neden olduğundan bu nedenle partimiz belediye meclis grubundan düşmüş ve diğer Meclis Üyelerimizin Partimizi komisyonlarda temsil etme hakkı ortadan kalkmıştır. Bu sebeple Belediye Meclis Üyelerimiz meclisteki ihtisas komisyonlarında görev almadıklarından partimiz belediye meclisinde temsil edilemez duruma düşürülmüştür.

İstifanın gerçekleştiği tarihin komisyon seçimleri öncesi olması çok düşündürücüdür. Partisiyle problemi olmayan bir kişinin partisini gruptan düşürmek pahasına istifa etmesini sizlerin ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Aykut Oktay Ulu ile CHP'den istifası sonrasında görüşmek istememe ve birçok kez telefonla aramama rağmen ya toplantıda bahanesi ya da meşgul ve beni daha sonra arayacağı bahanesi ile bu görüşme bir türlü gerçekleşmemiştir. Bu nedenle aşağıda soracağım soruları Aykut Oktay Ulu'nun artık Kamuoyu önünde yanıtlama sorumluluğu vardır.

Yukarıda belirttiğim gibi Oktay Ulu istifa gerekçesi olarak işlerinin yoğunluğu göstermiştir. Ancak kendisinin partide Meclis Üyeliği dışında başka bir aktif görevi yoktur. Dolayısıyla hangi parti çalışmasının işlerini aksattığı tarafımızdan anlaşılamamıştır. İşlerin yoğunluğu sebebi ile istifa ederken Nisan ayı meclis toplantısında yapılan Belediye Meclisi Komisyon seçimlerinde çalışma programı en yoğun olan iki komisyonda birden görev almıştır. Buradan da anlaşılacağı üzere işlerinin yoğunluğu ve mensubu bulunduğu sivil toplum örgütüne daha fazla zaman ayırmak zorunda olması tamamen bahanedir. Bu nedenle aşağıdaki soruları kamuoyu önünde cevaplaması gerekmektedir. Belediye Meclisinden istifa etmesi sonucunda partimizin mecliste grup olma hakkını ve sonraki dönemde partimizin komisyonlarda temsil edilemeyeceğini biliyor muydu? Aykut Oktay Ulu Belediye Meclisine bireysel oyları ile mi seçilmiştir? Siyasi ve toplumsal ahlak gereği partinin oyları ile gelinen makamların partiden istifa etmek sureti ile işgal edilmesine devam etmek doğrumudur? Partisiyle problemi olmayan kişinin partisinin grup olma hakkını elinden alması kime hizmet eder? Her ay yapılan Meclis Toplantıları nedeni ile zaman ayırması gereken yoğun komisyon toplantıları Başkanı bulunduğu sivil toplum örgütündeki temsil görevini aksatmamakta mıdır? Belediye Meclis Üyeliğine bağımsız olarak devam etme hakkını nereden almaktadır? Siyasi partilerde yapılan hizmetlerde partinin programı çerçevesinde toplum yararına çalışmak ve hizmet üretmek esastır. Bu noktada hareketle sayın Ulu 2009 yerel seçimlerinde CHP'nin ilçe başkanlığı görevinden tüm parti örgütünün desteğini alarak istifa etmişti ve Belediye Meclis Üyeliğine aday olmuştur.

Geçen süre içerisinde Meclis Üyesi olarak hizmetlerini sürdürmüştür. Siyasette örgütlerinin ve o siyasi görüşü destekleyen seçmelerin oyları ile bir yerlere gelip makam sahibi olanların herhangi bir nedenle partilerinden ayrılmaları durumunda edinmiş oldukları makamları da o makamın gerçek sahiplerine bırakmaları kaçınılmaz bir gerçektir. Yukarıda söz ettiğim gerekçelere dayanarak yapılan bu davranış CHP DE İlçe Başkanlığı yapmış ve siyaseti bilen kişilere yakışmamaktadır. CHP örgütlerinin İl Başkanı sıfatı ile siyasi etik gereği Aykut Oktay Ulu'yu örgütlerimizin desteği ve partimizde gönül veren çok değerli Bartınlı seçmenlerimizin oyları ile seçildiği Belediye Meclis Üyeliği görevinden istifaya davet ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA