Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun Açıklaması

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Türkiye'yi dünyada ilk 10 ekonominin arasına sokacağız'' dedi.

Eroğlu, AK Parti Şuhut İlçe Kadın Kolları'nın düzenlediği keşkek yeme programında, Afyonkarahisar'da dün AK Parti İl Kadın Kolları'nın kongresini coşkulu bir şekilde gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Afyonkarahisar'daki Kadın Kolları Kongresi'nden diğer partilerin ders alması gerektiğini ifade eden Eroğlu, ''AK Parti'nin kadın kolları Türkiye'deki ve dünyadaki en büyük teşkilatlardır. AK Parti kadın kollarının 2 milyon 300 bin üye vardır'' dedi.

-Şehit Uzman Çavuş Nurullah Oymak Göleti ve Sulaması temel atma töreni-

Daha sonra Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, Balçıkhisar Şehit Uzman Çavuş Nurullah Oymak Göleti ve Sulaması'nın temel atma törenine katıldı.

Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, temeli atılan gölet sayesinde yaklaşık 4 bin dekarlık alanın modern sulama sistemiyle bulaşacağını kaydetti.

Şehit Uzman Çavuş Nurullah Oymak'ın anısını, Balçıkhisar'daki çiftçilerin yılda 3 milyon lira ceplerine ilave para gireceğini dile getiren Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

''Şehidimizin babasından, ailesinden Allah razı olsun. Şehitlerimiz ailesi bizim ailemizdir. Onlar bizim başımızın tacıdır. Başbakanımız, Bakanlar Kurulu'nda talimat verdi. Aileden Sorumlu Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Maliye Bakanımıza, 'şehitlerin ailesi bizim başımızın tacıdır. Onlar için ne gerekiyorsa yapın' dedi.

Bu diyarın yiğidi kahraman Nurullah Oymak şehit düştükten sonra şehidin hatırasına bir şey yapmamıştık. Geçen senelerde bir orman kurmuştuk. Bu senede ismi ilelebet yaşasın diyen Nurullah Oymak göleti ve sulamasının temelini atacağız.

Şehitlerimiz bu vatan için, bu bayrak için şehit oldu. Bizim inancımıza göre şehitler ölmüyor. 'Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak' diyoruz. 75 milyon bu vatan için bu bayrak için her an canlarını feda etmeye hazırdır. Hepimiz şahadet şerbetini içmeye hazırız. Bu topraklarda bu bayrak ilelebet dalgalanacaktır.''

-''Türkiye'yi lider yapmak istiyoruz''-

AK Parti'nin Türkiye'de destanlar yazdığını bildiren Eroğlu, Türkiye'nin her yerinde suların gürül gürül aktığını söyledi.

Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

''İmkansız diye bir şey yoktur. Yeter ki şevk olsun. Heyecan olsun. Millete hizmet etme aşkı olsun. Yeter ki şanlı tarihimize kahraman ecdadımıza yakışır şekilde gayret edelim. Gerisi çok daha kolay. Problemler çözülür. İşte biz de bu idealle Türkiye'yi lider yapmak istiyoruz. Dünyada 26. sırada aldığımız ekonomiyi 16. sıraya yükselttik. Türkiye'nin 16. sırada olması bizi tatmin etmiyor. Hedef 2023. Türkiye'yi dünyada ilk 10 ekonominin arasına sokacağız.''

Bakan Eroğlu, geçmişte yıllarda bir göletin inşaatının 15 yıl sürdüğünü kaydederek, ''Biz açacağımız göletin tarihini, saatini veriyoruz. Bu barajı önümüzdeki sulama dönemine yetiştireceğiz. Afyonkarahisar'da 40 tane gölet ve sulamanın temelini her 15 günde bir atacağız'' dedi.

Bakan Eroğlu, dah asonra Şuhut Lisesi'ndeki fidan dikim törenine katıldı.