Irak, Suriye’nin Dostları Toplantısına Son Dakikada Katıldı

Suriye’de Beşşar Esed yönetimine destek veren Irak’ın, bugün İstanbul’da gerçekleştirilen Suriye’nin Dostları toplantısına son dakikada katıldığı öğrenildi.

Toplantı öncesinde katılmayacağı düşünülen Irak yönetimi, toplantıya saatler kala iki temsilcisini konferansa gönderdi.Irak’ın Arap Birliği temsilcisi Kays El Azzavi, gece 03.30’da özel uçakla İstanbul’a gelerek toplantıya iştirak etti. Bununla yetinmeyen Bağdat yönetiminin, daha sonra toplantıya Dışişleri Bakanı adına bir vekil gönderdiği öğrenildi.

Irak Dışişleri Bakanı vekili, sabah 10.00’da başlayan ve beklenenden uzun süren toplantıya katılmak için 12.00’de İstanbul’a geldi. Bakan vekili ardından Irak’ın Türkiye Büyükelçisi ile birlikte hızlı bir şekilde toplantının gerçekleştirildiği İstanbul Kongre Merkezi’ne gelerek toplantıya katıldı.

Irak'ın Şii Başbakanı Nuri El Maliki bugün yaptığı açıklamada Suriye'de rejimin bugüne kadar düşmediğini ve bundan sonra düşmesi için de bir neden olmadığını savunmuştu.

Öte yandan 70’ten fazla ülkenin katıldığı toplantı beklenenden uzun sürdü. Öğlen saatlerinde sona ermesi beklenen toplantının sonunda yapılması planlanan basın toplantısının geç yapılacağı belirtildi.