Tarihi ve Kültürel Diyalog Derneği Güzelbey'i Ziyaret Etti

Yeni kurulan Tarihi ve Kültürel Diyalog Derneği yöneticileri Öğretim Üyesi Doç.Dr. Celal Pekdoğan, Dr. Filiz Atalan, Funda Özdemir ve Halil Eyyupoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'i ziyaret etti

Tarihi ve Kültürel Diyalog Derneği Güzelbey'i Ziyaret Etti
Tarihi ve Kültürel Diyalog Derneği Genel Başkan Yardımcısı Filiz Atalan, Gaziantep'te giderek artan tarihi ve kültürel çalışmaların öne çıkarılması yönünde bir misyonu üstlenen Tarihi ve Kültürel Diyalog Derneği'nin, tarih ve kültür zenginlikleri yaşatmak ve toplumlar arasında diyalog sağlamak amacıyla kurulduğunu söyleyerek, Başkan Dr. Asım Güzelbey'in bu konuda Gaziantep'e çok büyük katkılar sunduğunu belirtti.Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey de, duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gaziantep'in tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkan bu değerleri toplum ile paylaşımını sağlayan sivil toplum örgütlerini her zaman ciddiye aldıklarını söyledi.

Güzelbey, “Tarihi ve kültürel değerler artık Gaziantep'in bir parçası olmuştur. Bu değerleri yaşatmak, hepsinden önemlisi bu değerlerin yaşatılması için gönüllülük esasına dayalı destek veren STK'ların çalışmaları bizlere haz veriyor. İki yıldan beri düzenlediğimiz, Yöresel Kültürler Buluşması adını verdiğimiz hemşehri dernekleri festivalinde ülkemizin farklı kültürlerinin kentimizde buluşmasını ve birlikteliğini sağladık. Zeugma Mozaik Müzesi dünyanın en büyük mozaik müzesi oldu, kentimize birçok müze kazandırdık, tarihi yapıların restorasyonları yapıldı. Rumkale, Karkamış, Yesemek önemli merkezler olarak ülkemizde ve dünyada ses getiriyor, bunun sonucunda da kentimize gelen turist potansiyeli giderek artıyor. Bu artış kentimize ekonomik ve sosyal bir canlılık getiriyor. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Kaynak: İHA