Safahat Mehmet Akif Dönüyor'a Büyük İlgi

12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma günü dolayısıyla Serik Eğitim Gönülleri Derneği (SEGDER) ile Toros Kaynak Koleji birlikte bir program düzenledi.

İki seansta gerçekleşen programa “Mehmet Akif Dönüyor, Ya Siz Neredesiniz?” adlı tek kişilik tiyatro oyunuyla sanatçı Ahmet Yenilmez katıldı. İlk seansta öğrencilere sergilenen oyun, ikinci seansta Serik halkına sahnelendi. Mehmet Akif 'in bestelenen şiirleriyle başlayan program, Ahmet Yenilmez ' in canlı ve manidar tiplemeleriyle devam etti.

Özel Toros Kaynak Koleji Konferans Salonunda Serik Eğitim Gönüllüleri Derneği (SEGDER)'nin organizesi ile sahnelenen oyunu, Kaymakam Ahmet Ümit vatandaşlarla birlikte izledi. Oyun, göz yaşları arasında ayakta alkışlandı. Akif'in hayatından örnekler veren 'Safahat Mehmet Akif Dönüyor' oyununu sahneleyen usta oyuncu Yenilmez de izleyicilerin göz yaşlarına dayanamayarak birlikte ağladı.

Oyundan sonra izleyicilerine seslenen Yenilmez, yakın bir zamanda TRT'de yayına girecek 'Korkma' diye bir belgesel çekimlerinin yapıldığını söyledi. 'Korkma' belgeselinin Türkiye'nin ilk drama belgeseli olacağını ifade eden Yenilmez, belgeseli 'muhteşem' diye değerlendirdi. İzleyicilerden Akif'in emanetlerine sahip çıkılmasını isteyen Yenilmez, 'Bir ilki başarmış olarak oyunumuz, Türkiye'nin 81 ilinde bir yıl içerisinde sergilenen tek oyun olma özelliği taşıyor. Sizlerin de gösterdiği ilgiye teşekkür eder, sizlerden Başbakanlık sitesine girip, 'Mehmet Akif Ersoy'un vefat ettiği yerin bir an önce müze olmasını istiyoruz' demenizi istiyorum. ' dedi.

Yaklaşık 1.5 saat süren oyun sonrası kısa bir konuşma yapan sanatçı Ahmet Yenilmez, oyunun Akif'in nerede öldüğünün öğrenilmesi için hazırlandığını belirtti. 'Yedi yaşından itibaren her pazartesi ve cuma günü şiiri okunan Akif'in nerede öldüğünü bilmiyorsak, bizim nerede öldüğümüzü kim bilecek? ' diyen Yenilmez, 'Akif, İstiklal Caddesi'nde Mısır Apartmanı'nda öldü. Ama şimdi gidip de orayı aramayın, çünkü kimse bilmez. Derseniz ki burada '360' diye bir bar var. Nerededir? İşte o barın olduğu yer, Akif'in hayata gözlerini yumduğu Mısır Apartmanı'dır. İnşallah önümüzdeki en kısa süre içerisinde o binayı, Akif müzesi haline getireceğiz ' dedi.

SEGDER Başkanı Halil Karaduman ise dernek olarak ilçede birçok program tertiplediklerini fakat bu programın eşi benzeri yapılmadığını belirterek şunları söyledi: 'İlçemize yakışan bir program olması için, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy gibi çok önemli bir büyüğümüzü sahneledik. Milli Şairimizin o günün şartlarında içinde bulunduğu atmosferi, bu gün burada tek kişilik ustaca performansıyla bizlere tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez yaşattı. Kendisine teşekkür eder ve bizleri kırmayarak salonu dolduran Serikli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. ' dedi.

Program sonunda, Serik Kaymakamı Ahmet Ümit, Ahmet Yenilmez'e bir teşekkür plaketi verdi.