Bakan Akdağ: 'Türkiye'nin Sağlık Sistemi Artık Bir Model''

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin sağlık sisteminin artık bir model olduğunu belirterek, "Özgün bir model ama başka ülkelerinde alıp kullanabileceği bir model'' dedi.

Bakan Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı, Mili Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu'nun desteği ile Pendik Green Park Otel'de düzenlenen 'Sağlık Eğitim Kongresi 'ne katıldı. Kongreye Bakan Akdağ'ın yanı sıra YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu ve İstanbul İl Sağlık Müdürü İhsan Dokucu da katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Akdağ, Türkiye'de son yıllarda sağlık alanında çok büyük işler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, 'Bunu Türk halkı yapılanbütün anketlerde vefa duygusuyla ortaya koyduğu gibi, Uluslar arası kuruluşlarda ortaya koyuyorlar. Türkiye'nin sağlık sistemi artık bir model. Özgün bir model ama başka ülkelerinde alıp kullanabileceği bir model. Kaynakların olabildiğince verimli kullanılabildiği ve sağlık hizmeti sunumunun bir taraftan her vatandaşa ulaştığı, diğer taraftan da vatandaşlara bu hizmetin ulaştırıldığı diğer gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında, onlarla kıyaslanamayacak kadar ucuza mal edildiği bir sistem oluşturduk''dedi.

Türkiye'nin bugün sağlık turizmi açısından inanılmaz bir potansiyeller taşıyan bir ülke konumuna geldiğini anlatan Akdağ, bunun sadece özel hastaneler tarafından değil, üniversiteler ve eğitim veren kurumlar tarafından da değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye'de geçtiğimiz yıl 100 binle ifade edilecek yabancı hasta olduğunu dile getiren Bakan Akdağ, 'Şuna inanıyorum ki önümüzdeki 10 yıl içerisinde, 2023 vizyonu çerçevesinde Türkiye, dünyanın en çok yabancı hasta çeken ülkelerinden biri durumuna gelebilir. Ve üniversitelerimiz de bundan fazlasıyla nasiplerini alabilirler'' şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA