Adıyaman Barosu 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

Adıyaman Barosu Kadın Komisyonu üyesi avukat Zeynep Saya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Adıyaman Barosu 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı
Saya, yaptığı açıklamada, 'Biz erkek adaleti değil gerçek adaleti istiyor, kadına yönelik şiddet konusunda kamu vicdanının sorgulanmasını talep ediyoruz.

Biz kadınların bu gün heybelerimizde acılarımız, yüreklerimizde umutlarımızla Dünya Emekçi Kadınlar Günümüzü kutluyoruz. Biz kadınlar geceleri de istiyoruz sokakları da. Hiçbir ülkenin kadın karnesi iyi değil ama bizim ülkemizin karnesi yüreklerimizi burkuyor. Kız çocuklarımızın yaşam seçenekleri çok kısıtlıdır. Kadınlarımızın üretim kaynaklarına eşitulaşımı şarttır. Biz kadınların mücadeleden kaçma veya yılgınlığa düşme lüksümüz yok. Kadınlar bin 900'lü yılların başında Fransa'da avukatlık yapmaya başlamış bizde ise Cumhuriyetin ilk yıllarında kadın savunma mesleğinin içinde yer alabilmiş ise de halen biz bayan avukatlar toplumsal cinsiyet eşitsizliğine maruz kalmaktayız.

Biz insanız, özgür bireyleriz. Etimizin acısı üzerimizde tüterken çekilen fotoğraflarımız, insanlık suçunun belgeleridir ve gazetelerin 3. sayfasında yer bulur. İşkenceye sıfırtolerans diyenler, tutarlı olmak istiyorlarsa aynı zamanda kadına şiddete de sıfır tolerans demek ve bunu içselleştirmek zorundadırlar. İşin ciddiye alınıp sığınma evleri üzerinde daha fazla çalışılması için daha kaç tane kadının kendini doğrultması gerekecektir? Özür diler gibi düzeninizi bozmadan ölüyor kadınlar, ağaçlardan dökülen kuru yapraklar gibi sessiz sedasız yere düşüyoruz ' dedi.
Kaynak: İHA