'Sigaradan Daha Zararlı Olan 'Ağızotu' Sıkı Denetimle Ortadan Kaldırılmalı'

Yeşilay Kahramanmaraş Temsilcisi Mustafa Timurbanga, zararlı alışkanlıkların aile bağlarını zayıflatıp, sevgiyi yok ettiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta diğer illerden farklı olarak ağızotu alışkanlığının olduğunu ifade eden Mustafa Timurbanga, aleni olarak açıkta satılan otun yasak olmasına rağmen sıkı denetimle ortadan kaldırılmasını istedi.

Timurbanga, Yeşilay Haftası nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi.
Toplumda yıkıcı etkileri olan alkol, sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıkların ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olduğunu belirten Timurbanga, 'Zararlı alışkanlıklar aile bağlarımızı zayıflatmakta, sevgiyi yok etmekte, manevi değerlerimizden insanları uzaklaştırmaktadır. Bu maddelere karşı mücadele eden çalışmaları desteklemek, sorumluluk taşıyan herkesin görevi olmalıdır. 'şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş'ta diğer illerden farklı olarak ağızotu alışkanlığının olduğunu ifade eden Timurbanga, 'Aleni olarak açıkta satılan otun yasak olmasına rağmen sıkı denetimle ortadan kaldırılması halkımızın ve gençliğimizin sağlığı açısından fevkalade önemlidir. Ağızotunun sinir ve sindirim sistemine verdiği zarar kesinlikle sigaradan daha fazla olduğunu hepimiz biliyoruz. Beyni dumura uğratan, ağız içi yaralarına ve ülsere sebep olan ağızotu ne yazık ki aynı sıklıkla kullanılmaya devam etmektedir. Sigaraya karşı gösterdiğimiz mücadeleleri ağızotuna karşıda göstermeliyiz. 'şeklinde konuştu.