Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan Engellilere Özel Proje

Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu tarafından Özürlüler Destek Programı kapsamında "Özel Kardeşlerimizle Hayatı Beraber Yaşayalım" projesi için bir çalışma programı gerçekleştirildi.

Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan Engellilere Özel Proje
Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu tarafından Özürlüler Destek Programı kapsamında 'Özel Kardeşlerimizle Hayatı Beraber Yaşayalım ' projesi için bir çalışma programı gerçekleştirildi.Özürlüler alanında yaptığı başarılı çalışmaları ile bilinen Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Seyyar'ın konuşmacı olarak katıldığı program Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Hikmet Çağlar Konferans Salonu'nda yapıldı. Çalışma programına Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız Milli Eğitim şube müdürleri, ve okul müdürleri ile rehber öğretmenler katıldı.

Prof. Dr. Ali Seyyar, özürlüleri topluma kazandırmanın zor olmadığına dikkat çekerek, 'Özürlüleri topluma kazandırmak o kadarda zor değil. Aslında bizi bekliyorlar, şefkatli ellerimizi bekliyorlar. Sorun, öğretmenlerimizde, bürokratlarımızda, belediye başkanlarımızda, valilerimizde, müdürlerimizde, milletvekillerimizde, toplumun önemli kesimlerinde yani birazda özeleştiri yapmak gerekiyor, ailelerimizde. ' dedi.

Bu alanda yapılan projelerin proje olmaktan çıkarılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ali Seyyar, şunları ifade etti: 'Bu projelerin proje olmaktan çıkartılması ve günlük sosyal hayatımızın vazgeçilmez bir programı, bir uygulama alanı ve bir politikası haline dönüştürmesi gerekiyor. Ancak farkındalık böyle sosyal projelerle ortaya çıkar. Fakat arkası getirilmezse su sabunu gibi kaybolup gider. Halbuki sosyal devlet, sosyal belediye, sosyal duyarlı bir toplum olabilmek için mutlak anlamda o projelerimizi sistemleştirmek ve kurumsallaştırmamız lazım. Yani bir ili il yapacak nitelikte sosyal kurumlarımız destek vermenin ötesinde kolektif olarak hareket eder, birlikte projeleri sürdürebilirlerse o zaman özürlülerimizin toplum hayatına tam katılımı ancak sağlanabilir. ' dedi.

Özürlülerinde diğer bireyler gibi toplumun her alanında olabileceğine vurgu yapan Seyyar, 'Özürlülerde girişimci olabilir, özürlülerde patron olabilir, özürlülerde yatırımcı olabilir. Neden olmasın yeter ki o fırsatı onlara verelim. ' diye konuştu.
Kaynak: İHA