Afyonlular Konukevi Fuhuşla Anılır Hale Geldiği İçin Satılmış

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, satışı 2 milyon 400 bin liraya gerçekleştirilen Ankara’daki Afyonlular Konukevi’nin sözleşmeye aykırı bir şekilde işletilmesi ve adının bir takım gayri ahlaki olaylarla anılmaya başlamasından dolayı satıldığını açıkladı.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi çeşitli gündem maddelerini görüşmek üzere Salih Sel 'in başkanlığında toplandı. Toplantıya Ankara 'da bulunan Afyon Konukevi damgasını vurdu. Başkan Sel, Ankara 'da bulunan Afyonlular Konukevi 'nin 8 Şubat 2012'de 2 milyon 400 bin liradan satılması konusunda meclis üyelerin bilgilendirmek istedi. MHP Meclis Üyesi Murat Çandır, bu iddiaların doğru olmadığını, kendisinin de zaman zaman burada gidip kaldığını; ancak dile getirilen konuları görmediğini söyledi. Çandır 'ın, “Ayrıca zina suç olmaktan sizin hükümetiniz döneminde kaldırıldı.” şeklindeki sözleri salonda ortamı gerdi. Bunun üzerine Sel, konuyu siyasi polemik yaptığı gerekçesiyle Çandır'ın konuşmasına izin vermedi.

Meclis toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenleyen MHP'li Murat Çandır, konukevinin satılması yerine işletilmesi gerektiğini savundu. Çandır, “Bu mülk Afyon İl Özel İdaresi'nindir. Nasıl oluyor da burası ile ilgili İl Genel Meclisi yaptırım uygulamıyor. Daha düzgün insanlar bulunabilirdi. Ayrıca ihaleye sadece iki kişinin girmesi birisinin evrak eksikliği nedeniyle girmemesi, ihaleyi şu andaki mevcut işletmecinin alması nasıl izah edilebilir?” dedi.


'İDDİALAR BELGELİ KONUKEVİ AFYONLULARIN YARARINA ÇALIŞMIYOR '

Konuyla ilgili iddialar cevaplandıran İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, satış kararını kendilerinden önceki dönemde 2008 yılındaki meclisin alındığını söyledi. Bu tarihe dönemin Valisi Haluk İmga tarafından konukevinin Afyonluların yararına işletilmediği ve bir takım gayri ahlaki olaylar yaşanması sonrasında anlaşmanın feshedildiğini ifade eden Sel, “Ancak işletmeci hiçbir hakkı olmadığı halde konuyu yargıya taşımış. Biz 2009 yılında göreve geldiğimizde bu tür şikayetler devam etti. Bunun üzerine bazı meclis üyeleri gidip incelemede bulundu. Konukevinde Afyonluların dışında daha çok başka bölgelerden kişilerin kaldığı, ayrıca misafirlere yapılması gereken indirimlerin yapılmadığı ve bir takım istenemeyen şeylerin yaşandığı belgeleriyle tespit edildi. Konukevinin adının fuhuşla anılır hale gelmesi bizleri üzmüştür.” diye konuştu. Sel, bunun üzerine 2008 yılında alınan satış kararına istinaden encümen huzurunda ihalenin yapıldığını ve konukevinin 2 milyon 400 bin liraya satıldığını anlattı. Daha önceki yıllardan konukevinin iki defa satışa çıkarıldığını; ancak kimsenin ihaleye katılmadığını hatırlatan Sel, muhalefetin bir bardak suda fırtına koparılmaya çalıştığını ifade etti.


Salih Sel, “İsmi keşke kötüye çıkmasaydı da Afyonlular buradan faydalanabilseydi. Böyle bir yere kimse gitmek istemiyor. Afyonluların oradan faydalanabilmesi için 2002 yılında konukevi, Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği'ne kiraya verilmiş. Afyonlular gelince yüzde 50 indirim yapılsın, belediye başkanları 15 liradan kalsın diye. Bakıyorsunuz bizim belediye başkanlarımız gitmiş, 45 lira fatura kesmişler. Ayrıca kalanların listesine bakıyorsunuz çok az sayıda Afyonlu konaklamış.” diye konuştu. Sel, dile getirdiği iddiaların meclis tutanaklarında da yer aldığını, meclis üyelerinin haberinin olmamasının mümkün olmadığını dile getirdi.