Gueant bu kez sol siyasetçileri çileden çıkarttı

Fransa İçişleri Bakanı Glaude Gueant, yabancılara seçme hakkı verilmesi halinde helal et dayatılacağını söylemesi Fransa'da sert tartışmalara neden oldu.

Gueant bu kez sol siyasetçileri çileden çıkarttı
Yabancı göçmenlere ve Müslüman yönelik sert açıklamalarıyla tanınan Gueant'ın, yabancılara oy hakkına karşı çıkarken verdiği örnek, bu kez sol siyasetçileri çileden çıkarttı.

Gueant'ın, 'Yabancılara yerel seçimlerde seçme ve seçilme hakkı verirsek, seçilmiş yabancılar okul kantinlerinde helal eti bize dayatır. Okul havuzlarına kız ve erkeklerin birlikte girmelerini engeller ' şeklindeki açıklaması büyük tepkiyle karşılandı.

Sosyalist Parti'nin adayı Francois Hollande'ın seçim kampanyası direktörü Manuel Valls, yabancı düşmanlığıyla suçladığı Gueant'ın 'siyasi gündemi çarpıttığını ' söyledi.

Claude Gueant, daha önce de, 'bütün medeniyetler aynı değere sahip değil ' açıklamasıyla insan hakları derneklerinin tepkisine yol açmıştı.

Fransız solu, aşırı sağın oylarına göz diken Sarkozy'nin Gueant vasıtasıyla bu konuları bilerek gündeme getirdiği görüşünde.
Kaynak: AA