Şahinbey Halk Kütüphanesi'nden Anlamlı Yarışmalar

Şahinbey İlçe Halk Kütüphanesi, kitap okuma alışkanlığının artmasını sağlamak amacıyla çeşitli yarışmalar düzenleyerek dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

Şahinbey Halk Kütüphanesi'nden Anlamlı Yarışmalar
48. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Şahinbey ilçe Halk Kütüphanesi, çocuk yuvası, ilköğretim okulu ve liseler arası çeşitli yarışmalar düzenledi.

Çocuk yuvasında eğitim gören minikler kütüphane ile ilgili şiir okuma yarışmasında ilköğretim okulu öğrencileri en fazla kitap okuma yarışmasında ve lise öğrencileri ise diğer kategorilerde yarıştı. Yarışma sonrasında Şahinbey İlçe Halk Kütüphanesi'nde ödül töreni düzenlendi.

Törene, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı MehmetAydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloğlu ve Şahinbey ilçe Halk Kütüphanesi Müdiresi Yüksel Polat ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda bir konuşma yapan Kaymakam Uğur Turan, "48. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen kitap okuma yarışmalarını oldukça anlamlı buldum. Aslında buradaki amaç yarışma değil, çocuklara okumayı sevdirmek ve onlara okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Bu tür programların sürekli yapılması çocukları kitaplara teşvik açısından önemli olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmasını tamamlayan Kaymakam Uğur Turan, Kaymakam Aydın, Cafer Yılmaz ve diğer protokolüyeleriyle birlikte yarışmalarda dereceye giren çocuklara ödüllerini verdi. İlköğretim öğrencileri arasında düzenlenen ve en fazla kitap okuma yarışmasında dereye giren, Bengisu Cengiz, Miray Ahmet Erdal, Ece Türk, Berfin Polat, Ferdi Sukara, Muhammet Ali Eren Göktürk ve Emel Elif Erdoğan çeşitli hediyeler takdim edildi. Liseler arası yarışmalarda ise, Şerif Dedeoğlu, Rabia Canalıcı, Kübra Nur Savcı ve Ayşegül Aslantürk isimli öğrenciler dereceye girdi .