Milli Anayasa Forumu’nda 28 Şubat Övgüsü

Milli Anayasa Forumu’nun Denizli toplantısında, 28 Şubat süreci övülerek TBMM’nin yeni anayasa yapamayacağı iddia edildi.

Milli Anayasa Forumu’nda 28 Şubat Övgüsü
Toplantıya katılan İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, çeşitli toplantılarda sonuç bildirisi olarak Anayasa’nın bazı maddelerinin değiştirilmemesi için kararlar alındığını belirterek oylama yaptırdı.

TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Prof. Dr. Mümtaz Soysal, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden ve Prof. Dr. Alemdaroğlu’nun çağrısı üzerine oluşturulan Milli Anayasa Forumu'nun Denizli toplantısı, Halk Eğitim Merkezi salonunda yapıldı. Toplantıya İP Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan ve İP üyeleri de katıldı.

Amaçlarının AK Parti iktidarından kurtulmak ve bu partiyi yıkmak olduğunu söyleyen İP’li Özbey, “28 Şubat nedir? 28 Şubat, Atatürk devrimini bin yıllık kararlılıkla savunmaktır. 28 Şubat aydınlanmayı, bilimi, Atatürk cumhuriyetini savunmaktır.” dedi.

Alemdaroğlu ise Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan CHP ve MHP’nin derhal çekilmesini istedi: “TBMM'de yaşananlardan sonra bir uzlaşma komisyonunun sağlıklı çalışmayacağını düşünerek, CHP ve MHP komisyon üyelerinin derhal buralardan çekilmesini dilemekteyim.” diye konuştu.

TBMM’nin tali iktidar olduğu gerekçesiyle yeni anayasa yapamayacağının iddia edildiği toplantıda Alemdaroğlu, çeşitli toplantılarda Anayasa’nın değiştirilmemesi gereken maddeleri konusunda kararlar alınıp oylamalar yaptırdığını belirterek, okuduğu bazı maddelerin değiştirilip değiştirilmemesi konusunda oylama yaptı .