Şırnak Üniversitesi'nde Kütüphane ve Veritabanı Konferansı

Şırnak Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Kütüphanecilik Haftası etkinlikleri kapsamında bir konferans düzenledi.

Şırnak Üniversitesi'nde Kütüphane ve Veritabanı Konferansı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferansta konuşan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Fikret Ürgen, teknolojinin hızla yaygınlaşmasına rağmen hiçbir teknolojik aletin kitabın yerini dolduramayacağını belirterek, "Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. Kuşkusuz çoğu kişinin evinde kitaplığı vardır. Ama buradan sadece kendisi ve yakınları faydalanabilmektedir. Oysa kütüphanelerden çok geniş kitlelerin yararlanma olanağıvardır. Kurulduğu yıldan beri birçok alanda ilerleme sağlayan üniversitemizin birimlerinden biri olan kütüphanemizde yaşanan bilgi çağına ayak uydurabilecek ve teknolojiyi takip edebilecek bir yapıya kavuşturabilmek amacıyla yeniden yapılandırma çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Bu amaçla tüm kullanıcılarımıza imkanlarımız çerçevesinde en faydalı kaynakları basılı ve elektronik ortamda sunmayı hedef edinmiş tüm personelimiz, bu doğrultuda hizmet etme gayretindedir" dedi

Ardından söz alan Şırnak Üniversitesi Kurucu Kütüphanecisi Taliha Uykur, Albert Einstein'in üniversite mezunu olmadığı halde Nobel Ödülü almış bir bilim adamı olduğunu belirterek, "Kitap okumanın en önemli faydası hiç kuşkusuz insanın kendini tanımasını sağlamasıdır. Okuyan insan hangi alanda başarılı olacağını, hangi alanın onun kişilik yapısına uygun olduğunu tespit edebilir. Dünyanın en zeki insanı olarak kabul edilen ve Nobel Ödülü sahibi olan Einstein üniversite mezunu değildi. Onu başarılı yapan okuma alışkanlığıydı. Kendimizi tanıyarak hayatta başarılı olabilmenin en önemli yolu okumaktır. Bilgiye ulaşmanın birçok yolu vardır. Victor Hugo'ya ait bir sözü paylaşmak istiyorum. Okuma ihtiyacı barut gibidir, bir kere tutuşunca artık sönmez" diye konuştu.

Uykur, daha sonra Şırnak Üniversitesi Kütüphanesi ve veritabanı hakkında sinevizyon eşliğinde bilgi verdi. Ardından söz alan Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, üniversitenin kendisiyle yarıştığının altını çizerek, dünyadaki bilgi birikiminden üniversitelerinin mutlak surette bire bir ilişkilenmesi ve bu bilgilerden faydalanması gerektiğini söyledi

Program, son bir yıl içinde üniversitenin kütüphanesinden en çok yararlanan ve kitap okuyan 4 akademisyen, idari ve hizmet personeline kitap ve teşekkür belgesi verilmesi ile son buldu .