Kesk Van Şubeler Platformu'ndan Ankara'daki Polis Müdahalesine Tepki

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu, dün Ankara'da konfederasyonlarının düzenlediği eylem sırasında polisin yaptığı müdahaleyi düzenledikleri bir basın açıklamasıyla protesto etti.

Kesk Van Şubeler Platformu'ndan Ankara'daki Polis Müdahalesine Tepki
Mavi Plaza İş Merkezi'nin yanında düzenlenen basın açıklamasını KESK Van Şubeler Platformu dönem sözcüsü Mehmet Yiğit okudu. Dün Ankara ve Kocaeli'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidarının hak arayan emekçilere tahammülsüzlüğünü bir kez daha gözler önüne seren bir vahşetin yaşandığını ileri süren Yiğit, çocukların geleceğini belirleyecek olan 4+4+4 kademeli kesintili eğitim yasası ile sendikal hak ve özgürlüklerini yok sayan 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'ndaki değişikliğiöngören yasa tasarısına karşı verdikleri mücadelenin tüm kamuoyunca bilindiğini ifade etti.

Yasa ve kanun teklifinin hazırlanış süreçlerinde görüş, öneri ve itirazlarına hiçbir şekilde yer verilmediğini belirten Yiğit. "Bu düzenlemelere karşı yasal ve meşru haklarımızı kullanarak basın açıklaması yapmak en doğal hakkımızdır. Ancak AK Parti iktidarı, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini tek taraflı olarak belirlemek istediği düzenlemelere karşı yapacağımız basın açıklamalarına dahi tahammül edememiştir.Salı gününden itibaren, ülkenin dört bir yanından Ankara'ya gitmek için otobüslerle yollara çıkan arkadaşlarımız, kimi zaman 'Kimlik kontrolü' bahanesiyle, kimi zaman 'Otobüste ceset torbası yok' gibi ilginç gerekçelerle engellenmiştir" dedi

Bu topraklarda gerçek bir demokrasi için mücadele etmenin zor, bedelinin de ağır olduğunu bildiklerini söyleyen Yiğit, "Ancak 'Hak verilmez mücadeleyle alınır' şiarını ilke edinen, baskılara mücadeleyi daha da yükselterek cevap veren, 'Acıyı bal eyledik' diyen bir gelenekten gelen KESK yılmayacaktır. KESK, haklı ve meşru mücadele çizgisinden taviz vermeyecek, geri adım atmayacaktır. Emek örgütü olmanın gereklerini her zaman yerine getiren ve bundan sonra da getirme kararlığında olan KESK baskılarkarşısında asla boyun eğmeyecektir" şeklinde konuştu.