KESK Üyeleri, '4+4+4' Eylemlerine Müdahaleyi Protesto Etti

KESK üyesi bir grup, dün Ankara ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde gerçekleştirilen "4+4+4" düzenlemesine yönelik protesto eylemlerine polisin müdahale etmesini kınadı.

Kızılay Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan KESK üyesi bir grup, "Irkçı, gerici eğitime hayır", "Direne, direne kazanacağız", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attı. "Düşlerin sonsuza koştuğu yerde, sabrın çiçeklerini açtığı yerde, asla kapanmaz yaşanan defter, çünkü tarihin en güzel yerinde, son sözü hep direnenler söyler" yazılı pankart açan yaklaşık 500 kişilik grup adına basın açıklaması yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Ankara Valiliği'nin polislere yönelik yayımladığıteşekkür mesajını hatırlatarak, "Bu vahşeti 'çağdaş güvenlik mühendisliğinin emsalsiz örneği' olarak sunması, sözün bittiğinin resmidir. En temel demokratik haklarımızı kullandığımızda bile bizleri biber gazı, cop ve tazyikli su ile geriletebileceğinizi sanıyorsanız, büyük bir yanılgı içindesiniz" dedi.

Özgen, "İnsanlık tarihi, zulüm ile iktidarını sürdürmek isteyenlerin sonlarının hep aynı olduğu göstermiştir. Evet, dün TBMM'ye gidip demokratik tepki ve taleplerimizi dile getirmemiz engellendi. Çünkübizim copumuz, gaz bombamız, tazyikli suyumuz yok" ifadelerini kullandı.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı .