Gaziosmanpaşa 'Engelliler Meclisi' Kuruluyor

Yerinden yönetim ve katılımcı demokrasinin ideallerini hayata geçirmek üzere kurulan Gaziosmanpaşa Kent Konseyi'nin 2. Dönem 5. Olağan Genel Kurulu, geniş bir katılımla gerçekleşti.

Gaziosmanpaşa 'Engelliler Meclisi' Kuruluyor
Toplantıda Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin kurulmasına karar verildi.

Gaziosmanpaşa Kent Konseyi 2. Dönem 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Yerinden yönetim ve katılımcı demokrasinin ideallerini hayata geçirmek üzere kurulan Gaziosmanpaşa Kent Konseyi'nde, toplantının ana gündem maddesi Engelliler Meclisi oldu. Genel kurulda, ilçedeki engellilerinin insan hak ve özgürlüklerinden tam anlamıyla yararlanmalarını, engellilere karşı ayrımcı uygulama ve davranışların ortadan kaldırılmasını ve onların toplumsal yaşamaetkin katılımlarını sağlamak amacıyla Gaziosmanpaşa Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin kurulmasına karar verildi.

Gaziosmanpaşa Engelliler Meclisi, ilçedeki engellileri sosyal ve kültürel hayatın içerisine çekmek, engellilere ve ailelerine yasal hakları hakkında bilgi vermek ve sorunlarına çözüm yolları üretebilmek için çeşitli çalışmalar yapacak.

Çalışma gruplarının faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantı, dilek ve temennilerin ifade edilmesiyle sona erdi .