Ekonomi Bakanı Çağlayan: Verdiğimiz Sözleri Yerine Getirmeye Devam Ediyoruz

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmeye devam ediyoruz.Sizin karşınıza alnımız ak kafamız dik olarak çıkalım bize yeter." dedi.

Ekonomi Bakanı Çağlayan: Verdiğimiz Sözleri Yerine Getirmeye Devam Ediyoruz
Çağlayan, toplu temel atma ve açılış törenine katılmak üzere Mut'a geldi. Çağlayan, Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından Sertavul Geçidi girişinde karşılandı. İlçe merkezinde Cuma namazı kılan Çağlayan daha sonra açılış töreninin gerçekleştiği Cumhuriyet Meydanı'na geçti. Çağlayan coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Çağlayan burada yaptığı konuşmasına "Biz sözümüzü tuttuk. Şimdi bunların açılışına katılıyoruz. Ama bitmedi hizmetlerimiz devam edecek." diye başladı.

Geçtiğimiz yıl ilçeye geldiğini belirten Çağlayan "Çalışkan Belediye Başkanı Murat Orhan Muş’taki "Ş" harfini "T" yapmış ve beni Mut’lu yapmıştı. Bende diyorum ki ‘Mut’lu olmak bir şereftir. Allah bana güç verdiğince değerli Mersinlilerin, Mutluların tüm halkımızın ömür boyu hizmetindeyim. Bugün biz burada aslında düğün şenliği yaşıyoruz. Bir taraftan 7 temeli atıyoruz bir taraftan tesislerimizin açılışını yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünü hatırlatan Çağlayan, "Başbakanımızın talimatı var, verdiğiniz sözü yerine getireceksiniz, yapamayacağınız şeyi asla söz vermeyeceksiniz diye. İşte yapmış olduğumuz işlerle vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmeye devam ediyoruz. Sizin karşınıza alnımız ak kafamız dik olarak çıkalım bize yeter." dedi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise "Yurtdışında olduğu zamanlarda bile telefon ile arayarak Mersin'le ilgili durumları bizzat takip eden, hiç uyumadan Mut’a verdiği sözü ve kazandırdığı hizmetleri sizlerle paylaşmak üzere aramıza katılan Saygıdeğer Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından Bakan Çağlayan, 75 yataklı Mut Devlet Hastanesi, Deveci Mahallesi’nde TOKİ tarafından yapılacak olan 96 adet konut, Çukurova Kalkınma Ajansı destekli Meydan Mahallesi Spor Kompleksi, yine ÇKA destekli Karacaoğlan Çınaraltı Parkı peyzaj ve rekreasyonu ve üst geçidin toplu temel atma törenine katıldı.

Mut Belediyesi hizmet binası, Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sağlığı Merkezi, Karacaoğlan İlköğretim Okulu, Deveci Mahallesi Afetevleri, 16 çocuk parkı, hayvan pazarı, Sakız Ovası Sulama Suyu Tesisi, Aydınoğlu Sulama Suyu Tesisi, üst geçit, Deveci Mahallesi kanalizasyon terfi istasyonu ve Karşıyaka Mahallesi spor salonunun da açılışını yaptı.