Çiçekdağı’nda Çiftçiye Asma Fidanı Dağıtıldı

Kırşehir’in Çiçekdağı Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, çiftçilere 8 Bin 570 adet Amerikan asma fidanı dağıttı.

Çiçekdağı’nda Çiftçiye Asma Fidanı Dağıtıldı
Çiçekdağı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde düzenlenen asma fidanı dağıtım törenine İlçe Kaymakamı Yunus Kalaycı, Belediye Başkanı İsmail Deniz, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Kösekul ve çiftçiler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Kalaycı, Çiçekdağı’nda bağcılığı geliştirmek için çalışma başlattıklarını belirterek, “Köylerimizde bağların kuruması, asmaların çeşitli nedenlerle zarar görmesiyle bağcılık zayıflamış ve üretim azalmıştır. Çiçekdağı ilçemizde, son yıllarda bağcılığın canlanması konusunda çalışmalar başlamıştır. Bu çalışmalar kapsamında bağcılık yeniden canlandırılması için elimizden gelen tüm caba ve gayret içerisinde olacağız. İlçemizde üretimi arttırmak ve asma çeşitliliğini oluşturmak amacıyla Çiçekdağı İlçe Tarım Müdürlüğü 2011 yılında 21 çiftçiye 65 dekar alan için 6 Bin 500 adet Amerikan Asma Anacı dağıtımını yapmıştır. 2012 yılında yılı için 30 çiftçimiz 86 dekar alan için 8 bin 570 adet Amerikan Asma Anacı talep ettik.” dedi.

Kaymakam Kaylaycı, çiftçiye dağıtılan fidanların dikim, bakım ve aşılamaları konusunda ilçe tarım müdürlüğü teknik elemanlarının, çiftçilere gerekli teknik desteği vereceğini sözlerine ekledi .