4+4+4 Eğitim Sistemini Eleştirenler İHL’ye İlginin Artmasından Korkuyor

Eğitim Bir-Sen Alanya Şube Başkanı Hacı Mehmet Altuntaş, 4+4+4 eğitim sistemini eleştiren zihniyetin imam hatip liselerine gösterilecek rağbetten korktuğunu belirtti.

Günlerdir tartışılan 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen Alanya Şube Başkanı Altuntaş, sokaklarda ‘ırkçı ve gerici eğitime hayır’ diyerek bağıran kimselerin bu davranışlarını eğitim sisteminin selameti için yapmadığını söyledi.

Halkın geçmişinden bugününe taşıdığı ne kadar değer varsa bunların hepsiyle savaş halinde olan zihniyetin Türkiye’ye katacağı hiçbir pozitif değer olmadığını aktaran Altuntaş, tasarıya karşı çıkışlarının temelinde imam hatip okullarının önünün açılacağı ve insanların bu okullara göstereceği rağbetten korkmalarının yattığına dikkat çekti. Tamamıyla ideolojik düşüncelerle eğitim camiasının ve halkın provoke edilmeye çalışıldığını vurgulayan Altuntaş, 28 Şubat post modern askeri cunta darbesinin gönüllü fedaisi KESK’e bağlı Eğitim Sen'in halkın öğrencilerini 2 gün okula göndermemeye çağırdığına dikkat çekti. Altuntaş, “28 Şubat sürecinde askerin tank top ve tüfekle dayattığı ve bir gün içinde hem milli eğitim komisyonu, hem de parlamentodan geçirilen 8 yıllık zorunlu dayatması bugün demokratik teamüllere uygun olarak değiştirilmek istenmektedir. Yapılan değişiklikle öğrencilerimize meslek seçimi ve akademik öğretim alanlarında demokratik tercihler yapabilme olanağının sağlanmasının yanında dünya gerçekleriyle uyumlu olarak eğitim sisteminin çeşitlendirilmiş olmasını sağlayacaktır.” dedi.