Yapı Denetimi İle İlgili Tüm Taraflar Bir Araya Geldi

Erzincan Belediyesi organizasyonu ile Erzincan’da yapı denetimi konusuna taraf olan tüm kamu ve özel kurum temsilcileri bir araya geldi.

Yapı Denetimi İle İlgili Tüm Taraflar Bir Araya Geldi
Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Nacar ve müdürlük ilgili yöneticileri ile özel sektör olarak yetkili 3 yapı denetim firmasının yöneticilerini sabah kahvaltısında bir araya getiren Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, şehrin geleceği adına çok önemli bir konu olan yapı denetimi hususunda yapılması gerekenlerin masa yatırılmasını sağladı. Toplantıda bir konuşma yapan Çakır, Erzincan 'ın 1992 depremi tecrübesi ile yapı denetimi hususunda ülke standartları üzerinde bir uygulamaya sahip olduğunu vurgulayarak, bu hassasiyetin 20 yıldır bozulmadan ve sarsılmadan süregeldiğini ifade etti.

Çakır sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapı Denetim Kanununda yapılan yeni düzenlemeler ile ülke genelinde bu işin ciddiyetinin algılanmasından çok önce Erzincan olarak il genelinde yürütülen sıkı denetimler sonucu önemli mesafeler kat ettik. Bu gün itibarı ile ilimiz ülke geneline oranla yapı denetimi hususunda çok ileri bir konuma sahiptir. Bu toplantının da amacı sahip olduğumuz bu avantajı yitirmeden ilimiz genelinde atmamız gereken adımları tartışmak ve masaya yatırmaktır. Bu durumda belediyemize, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ve özel yapı denetim firmalarına düşen görevleri gözden geçirerek ortaya çıkması muhtemel aksaklıkları konuşmak için buradayız. Bu süreci birlikte yöneteceğiz ve ilimizin muhtemel afetlerden en az kayıpla çıkmasını birlikte sağlayacağız.”Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nacar da konuşmasına Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır 'a bu organizasyon ile ilgili tarafları bir araya getirdiği için teşekkür ederek söze başladı. Nacar, ortaya çıkan ve çıkması muhtemel sorunların aşılabilmesi adına bu tür çalışmaların önemine vurgu yaparak istişare ile yürütülecek faaliyetlerin sonuçlarının iyi olacağına inandığını ifade etti.Daha sonra yapı denetimi konusunda yetkili özel sektör temsilcileri söz aldılar. Yaklaşık 3 saat süren toplantı akabinde bu çalışmaların rutin olarak devam edeceği açıklandı.
Kaynak: İHA