Vergi Rekortmenleri Yemekte Buluştu

Bartın'da 23. "Vergi Haftası" kapsamında Bartın'da ki Gelir ve Kurumlar Vergisi vergi rekortmenleri yemekte buluştu.

Vergi Rekortmenleri Yemekte Buluştu
Bartın Öğretmenevi'nde Bartın Defterdarlığı'nın düzenlediği yemeğe; Vali İsa Küçük, AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcı Şaban Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Reisi Bekir Nabi Çelen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Vahdet Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Defterdar Ali Sağlam ve davetliler katıldı. Deftardar Ali Sağlam yaptığı konuşmada, Vergi Haftası amacının vatandaşların vergilerini gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının artırılması olduğunu belirtti.

Defterdar Sağlam, 'Vergi Haftası'nın amacı kısaca vatandaşlarımızın vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının artırılması, toplumda ve özellikle yarının mükellefleri ya da ülkenin yöneticileri olarak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vatandaşlarımızın vergi konusunda ki görüş ve önerilerin alınması, gelir dağılımında adaletin sağlanması, haksız rekabetin önlenmesi kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması, vergi politikalarına katılımların sağlanması ve idare mükellef ilişkilerinin uyumlu bir hale getirilmesidir. 2011 takvim yılında il bazında defterdarlığımıza bağlı birimlerince 179 milyar 82 nilyon 556 bin toplam vergi tahakkukuna karşı 138 milyar 110 milyon 183 bin tahsilat yapılmış ve böylelikle tahsilat nispetimiz yüzde 72,12 olarak gerçekleşmiştir.

Mükelleflerimizin vergi kanununa uyumunu sağlamak, haksız rekabet önlemek ve kayıt dışı ekonomiyi altına almak maksadıyla yapılan yaygın ve yoğun vergi denetimleri sonucunda usulsüzlükleri tespit edilen toplam bin 786 mükellefimiz adına 20 milyon 57 bin lira usulsüzlük cezası kesilmiştir ' dedi.Vali İsa Küçük de, 'Verginin önemini hepimiz çok iyi biliyoruz. Ülkmizin kalkınması için vergi bizler için bir vatandaşlık borcudur. Bu akşam burada vergilerini gerektiği şekilde ödeyen şirketlerimize teşekkürlerimi sunuyorum ' diye konuştu.CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ise, 'Tüm şirket sahiplerini kutluyorum. Büyük özveri ve sorumluluk duygusu içerisinde ülkemiz ve ilimiz ekonomisine sanayisine ve istihdamına verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ederim ' dedi.Konuşmaların ardından Gelir ve Kurumlar Vergisinde ilk 5'e giren şirket sahiplerine plaket takdim edilerek yemeğe geçildi.
Kaynak: İHA