Türkiye’deki Şirketlerin Yüzde 90’ı Kobi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen “Sizin Dükkan Torunlara Kalır mı?” isimli seminere konuşmacı olarak Ahmet Şerif İzgören katıldı.

Türkiye’deki Şirketlerin Yüzde 90’ı Kobi
Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi 'nde gerçekleşen etkinlikte işletmelerin yaşayabilmesi ve büyütebilmesinin ancak bilgiye yatırım yapmakla mümkün olabildiği kaydedildi. Bilgi yönetimi olarak adlandırılan bu sistemin üç boyutunu anlatan Ahmet Şerif İzgören, ülkemizdeki şirketlerin yüzde 90 'ının KOBİ (Küçük ve Orta Ölçekli İşletme) olduğunu söyledi.

Ahmet Şerif İzgören sunumunda, “Türkiye 'de bulunan şirketlerin yüzde 90 'ı KOBİ... 10 milyon insan sigortasız çalışıyor. Gelir dağılımı eşitsizliği ve Facebbok kullanımında dünyada 4. sıradayız. Çalışma çağındaki 24 milyon kadından 18 milyonu çalışmıyor. Türkiye 'deki ortaklıkların yüzde 98 'i ilk 7 yılda batıyor. Fethiye 'de bulunan şirketlerin yüzde 99 'u KOBİ. Burada 1951 yılından bu yana yaşayan sadece 3 firma var” dedi.“İlk olarak şirketlerin hayat amacı, gelecek hayali ve değerleri olmalıdır” diyen İzgören, “Bir kurumda akıl ve sevgiyi bir araya getiremezseniz, kimseyi oraya bağlayamazsınız. İyi kurumlar akıl ve sevgiyi bir araya getirir. 16 yıllık bir firma yöneticisi olarak tek gurur duyduğum şey, çalışanlarıma maaşlarını zamanında ödememdir” diye konuştu.
Kaynak: İHA