'safahat-mehmet Akif Dönüyor' Antalya’da Öğrencilerle Buluşacak

Ünlü sanatçı Ahmet Yenilmez’in oynadığı ‘Safahat-Mehmet Akif Dönüyor’ adlı tek kişilik tiyatro oyunu, Antalya merkez ile ilçelerinde öğrenci ve öğretmenlerle buluşacak.

Geçen yıl 200 binden fazla kişinin ziyaret ettiği 'Çanakkale Çadırı ' etkinliğiyle sesini duyuran Antalya Eğitim Gönüllüleri Derneği, bu kez İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy 'un hayatını konu alan bir tiyatro oyunuyla sahneye çıkıyor. Ünlü sanatçı Ahmet Yenilmez, tek perdelik 'Safahat -Mehmet Akif Dönüyor ' oyun Eğitim Gönüllüleri Derneği 'nin katkılarıyla Antalya 'da öğrenci ve öğretmenlerle buluşacak. Tiyatro oyunu Antalya 'nın 5 merkez ilçesinin yanı sıra Kumluca, Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa 'da sahnelenecek. Alanya ve Gazipaşa 'da da sahnelenecek oyunun öğrenci ve öğretmenlerle buluşmasını Keykubat Eğitimciler Derneği üstelenecek. Oyun, Akdeniz Üniversitesi 'nde bir kez sahnelenecek.

Yönetmenliğini Hilali Hasanov'un yaptığı ve ünlü sanatçı Ahmet Yenilmez 'in oynadığı tek perdelik oyun 'Safahat- Mehmet Akif Dönüyor ', Mehmet Akif Ersoy 'un kendinden sonraki nesle bıraktığı emanetine gösterilen duyarsızlığı işliyor. İzleyicinin, “Eğer Akif yaşasaydı bu halimize ne derdi?” sorusuna cevap aranması amaçlanıyor.

Antalya Eğitim Gönüllüleri Derneği Genel Koordinatörü Süleyman Kuzan, 2011 'in 'Mehmet Akif Ersoy Yılı ' olduğunu hatırlatarak, “Akif 'i; öğretmenlerimizin tekrar hatırlamasını, öğrencilerimizin yeniden tanımasını istedik. İstiklal Marşı 'nın kolay yazılmadığı vurgusunu öğrencilerimize hissettirmek lazım. Kendi evlatlarımız dahil, çocuklarımız çok duyarsız yetişiyor. Mehmet Akif Ersoy 'u okulda İstiklal Marşı 'nı okudukları için biliyorlar. 'Kimdir, nedir? İstiklal Marşı 'nı nasıl ve niçin yazdı? Ne gibi sıkıntılar yaşadı? ' kimse bilmiyor. Mehmet Akif konusunda ciddi bilinç oluşturulması gerekiyor.” diye konuştu.


Kuzan, gösterimine 3 Mart 'ta başlanan oyunların 11 Mart 'a kadar şehir merkezinde 3, Aksu 'da 2, Döşemealtı 'nda 1, Kumluca 'da 1, Serik 'te 2, Manavgat 'ta 1, Alanya ve Gazipaşa 'da 8, Akdeniz Üniversitesi 'nde bir olmak üzere 19 kez sahneleneceği bilgisini de paylaştı.