Libyalı Polis Adayları Mersin’de Eğitim Görecek

Libyalı polis adaylarının, Türkiye ile Libya arasında yapılan anlaşma çerçevesinde Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) eğitim göreceği bildirildi.

Libyalı Polis Adayları Mersin’de Eğitim Görecek
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bu çalışmanın Türkiye adına Mersin 'den Libya 'ya uzatılan bir dost eli olduğunu söyledi.Türkiye ile Libya arasında 'Libyalı polis adaylarının Türkiye 'de eğitilmesi 'anlaşmasının imzalanması çerçevesinde, Libyalı polis adaylarının bir bölümü de Mersin 'de eğitilecek. Polis adaylarının Türkiye 'nin çeşitli yerlerinde eğitim görme sürecinin kısa bir süre sonra başlayacak olması dolayısıyla Libya 'dan 8 kişilik bir heyet görüşmelerde bulunmak üzere Mersin 'e geldi. Libya İçişleri Bakanlığı Uluslararası İşbirliği ve İlişkiler Genel İdaresi Müdürü Tuğgeneral Abdulmunem Ayyad El Tunusi 'nin başkanlık ettiği heyet, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu 'nu da makamında ziyaret etti.Konuklarıyla yakından ilgilenen Vali Güzeloğlu, Libyalı heyeti Mersin 'de görmekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Türkiye 'nin esas olarak ilgilendiği konunun Libya halkının barış ve huzurunun sağlanması olduğunu kaydeden Güzeloğlu, “Bu yönde elde edilen gelişmelere ülkemiz ve Mersin olarak katkı koymaktan mutluluk duyuyoruz. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan ve Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu 'nun Libya ziyaretleri sonrasında bize verdikleri talimatlarla birlikte bu süreçte yer almaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Mersin 'deki polis okulumuzda Libyalı polis adaylarımızın eğitilmesi dolayısıyla Mersin olarak büyük bir heyecan taşımaktayız” dedi.

Libyalı polis adaylarının 6 ay süreyle Mersin 'de eğitim göreceği bilgisini veren Güzeloğlu, eğitimlerin Temmuz ayında başlayacağını dile getirdi. Türk Emniyet Teşkilatı 'nın teknolojik alt yapısı ve uluslararası başarıları ile dünya çapında kendisinden söz ettiren güçlü bir teşkilat olduğunun altını çizen Güzeloğlu, Türk Emniyet Teşkilatı 'na bağlı okullarda Libyalı polis adaylarına verilecek eğitimin, Libya Emniyet Teşkilatı 'nın güçlü bir yapı kazanmasına büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Libyalı polis adaylarının Mersin 'de eğitim görmesinin ardından ülkelerine döneceklerini ve Türkiye-Libya dostluğunun bir temsilcisi olarak orada Türkiye 'yi ve Mersin 'i anlatacaklarını aktaran Güzeloğlu, “Yapılacak olan bu çalışma ülkemiz adına Mersin 'den Libya 'ya uzatılan bir dost elidir ve Libya 'nın kucaklanmasıdır. Kardeşliğimiz yeni dönemde güçlenerek devam edecek, sonsuza kadar sürecektir” diye konuştu.Libya İçişleri Bakanlığı Uluslararası İşbirliği ve İlişkiler Genel İdaresi Müdürü Tuğgeneral Abdulmunem Ayyad El Tunusi ise kendilerine polis adaylarının eğitilmesi hususunda birçok ülkeden teklif gelmesine rağmen Türkiye 'yi seçtiklerine dikkat çekti. Libya 'da yaşanan olayların ardından Türkiye 'nin desteğini her alanda ve her zaman hissettiklerini belirten Tunusi, Türkiye 'nin Avrupa standartlarının üzerinde bir ülke olduğuna vurgu yaptı. Türkiye ile Libya arasında polislerin eğitimi noktasında 6 aylık bir anlaşmanın imzalandığını aktaran Tunusi, “Eğitim konusunda farklı ülkelerden teklif almamıza rağmen Türkiye 'yi seçtik. Ülkemiz polis adaylarının Türkiye 'de ve Mersin 'de yabancılık çekmeyeceğine ve kendilerini Libya 'daymış gibi hissedeceklerine eminim. Polis adaylarımız Mersin 'de gördükleri eğitimin ardından ülkemizde en iye şekilde görev yapacaklardır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Güzeloğlu, Tunusi 'ye Mersin 'de üretilen zeytin ürünlerinden oluşan bir hediye paketi verirken, Tunusi de Güzeloğlu 'na teşekkür plaketi takdim etti. Vali Güzeloğlu, Libyalı heyet için Polisevi 'nde verilen akşam yemeğine de katıldı.
Kaynak: İHA