Gaziantep Askom Toplantısı Yapıldı

Gaziantep Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı yapıldı.

Gaziantep Askom Toplantısı Yapıldı
Gaziantep Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda Vali yardımcısı Mehmet Taşdöğen'in başkanlığını yapılan toplantıya Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Sağlık Müdür Yardımcısı Uz. Dr. Başak Büyük, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim yardımcısı Doç. Dr. Belgin Alaşehirli, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. M. Tarık Baloğlu ile Gaziantep'te faaliyet gösteren tüm kamu ve özel hastanelerin başhekimleri katıldı.

Toplantının ilk bölümünde 2011 yılının acil sağlık hizmetleri genel birdeğerlendirmesi yapılırken tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için çözüm önerileri görüşülüp karara bağlandı. Toplantının ikinci bölümde ise acil sağlık hizmetleri şubesinin 2012 hedefleri anlatıldı. Toplantıda acil sağlık hizmetleri sunumunda daha etkili, daha seri ve hizmet kalite standardı yüksek bir iş ortamı sağlanması konusunda fikir birliğine varıldı. Toplantıda ayrıca hastane Afet Planlarının güncelleştirilmesi, olabilecek olağan üstü hallerde görevlendirmeler de hazırlıklı olunması, hizmet bölgesine daha hızlı ulaşılabilinmesi amacı ile görev listesi hazırlanması kararlaştırıldı.
Kaynak: İHA