Balıkesir'de, 'güler Misin, Ağlar Mısın?' Dedirten Olay

Balıkesir'de akşam saatlerinde korku dolu saatler yaşandı.

Balıkesir'de, 'güler Misin, Ağlar Mısın?' Dedirten Olay
Şehir merkezinde bir kahvehanenin kapısının önüne bırakılan karton paket bomba olabileceği şüphesiyle korku ve paniğe yol açtı.Atalar Caddesi uzantısındaki Salih Dede yatırının karşısında bir kahvehanenin önünde bulunan küçük bir karton paket içerisinde bomba olabileceği şüphesiyle polise ihbar edildi. Olay yerinde yapılan ilk incelemede kapalı kutu şeklindeki paketin tehlikeli olabileceği değerlendirildi.

Bomba imha ekiplerinin yönlendirildiği olay yerinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Sokak ve caddenin birleştiği kavşaktaki işyerinin önündeki paketi titizlikle kontrol eden TEM şubeye bağlı bomba uzmanı incelemesinin ardından paketi patlatmaya karar verdi. İkinci kontrolde bağlanan fünye uzaktan manyeto ile patlatıldı. Büyük bir gürültüyle patlatılan paketten bir gsm şirketine ait kampanya broşürleri çıktı. Şiddetli patlama sırasında işyerinin dibinde olmasına rağmen camlarının zarar görmemesi şaşırttı.

'ZARARIMI KİM ÖDEYECEK? ' DEYİNCE AZARI İŞİTTİ

Şüpheli paketin fünye ile patlatıldığı olayı baştan sona bir film gibi izleyen meraklı kalabalık da her zamanki gibi ilginç görüntüler oluşturdu. Patlatmanın ardından parçalanan paketin başına toplanan onlarca kişi heyecan ve merakla ne olduğunu anlamaya çalışırken, şüpheli paketin bulunduğu kahvehanenin işletmecisi ise herkesin tepkisini çekti. Olay yerinde inceleme yapan polislere, 'İki saattir mağduruz, bu mekanın zararını kim ödeyecek şimdi? ' deyince fırçayı da yedi. Görevli emniyet amiri, 'Git Allah'ını seversen ya, terbiyesizlik yapma. Biri ölse daha mı iyi? ' diyerek kahveciyi uzaklaştırdı. Diğer vatandaşlar da kahveciye tepki gösterirken, meraklı bakışlarla olay yerinden uzun süre ayrılmadılar. Paketi muhtemelen kahvenin önündeki sandalyede oturup çay içen bir vatandaşın bırakıp unutmuş olabileceği değerlendiriliyor. Şüpheli paketten patlayıcı madde çıkmaması ise herkesi rahatlattı.
Kaynak: İHA