Rus General, Batılı İstihbarat Güçlerini Siber Saldırılar Yapmakla Suçladı

Rusya resmi iç istihbaratı FSB'nin Birinci Başkan Yardımcısı General Sergey Smirnov, batılı istihbarat güçlerinin sanal ortamda kendilerine karşı saldırılarda bulunduğunu öne sürdü.

Rus General, Batılı İstihbarat Güçlerini Siber Saldırılar Yapmakla Suçladı
Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te, Şangay İşbirliği Örgütü çerçevesinde (ŞİÖ) Terörle Mücadele Kurumları’nın 20. Bölgesel Konseyi toplantısı sonuçlarını değerlendiren Smirnov, batılı istihbaratın söz konusu faaliyetlerine karşı benzer tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Smirnov, “Toplantıda enformasyon güvenliği alanında karşılıklı işbirliği, bilgisayar ağlarında terör, bölücülük ve aşırılıkçılık gibi faaliyetlerin önünü kesmek ve ortak faaliyetlerle ilgili konular masaya yatırıldı. Durum şunu ortaya koyuyor, bu sorun sadece bizim için değil, aynı zamanda ŞİÖ’ye üye olan ülkeler için de güncel. Onlar da bu baskıyı hissediyor” şeklinde konuştu.

Sanal ortamda güvenlik çalışmalarının artırılmasını isteyen FSB Başkan Birinci Yardımcısı, “Bu bağlamda bize karşı herhangi bir zarar vermeye çalışan batılı istihbarat güçlerinin faaliyetlerinden toplumumuzu korumamız gerekir. Onların özel birlikler oluşturduklarını da biliyoruz. Zira bu birlikler, daha faal olmak istediği ülkelerde ilgili merkez kurulması ve bu gibi konuların incelenmesiyle uğraşmakta. Şu da sır değil ki, Arap Baharı ve Afrika kıyılarındaki devrimler sırasında bu ülkeler internet, bloger dünyası olanakları gibi hususlarla karşılaştılar. Bunlar toplumda gerginliğin oluşturulması ve sürekli artması için batılı istihbarat güçlerinin kullandığı yeni teknoloji. Burada amaç bu ülkelerde varolan siyasi rejimi yıkmak” iddiasında bulundu. Rusya’da yapılan parlamento ve devlet başkanlığı seçimlerinde de benzer faaliyetleri tespit ettiklerini kaydeden Smirnov, “Eğer düşman çirkin teknoloji kullanıyorsa, bu durumda bize düşen görev bu alanı söz konusu faaliyetlerden temizlemek” dedi.