Cumhurbaşkanı Gül, Türk Ocakları'nın Kuruluş Yıl Dönümüne Katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Türk Ocakları'nın 100.Kuruluş yıl dönümü törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, kendisinin de lise yıllarında Kayseri’de Türk Ocakları’nda bulunduğunu ifade eden Gül, Çanakkale savaşında ve yeni Türk devletinin kuruluş yıllarında Türk Ocakları’nın yaptığı hizmetlerin hep hatırlandığını söyledi.

Çanakkale ve Sarıkamış savaşlarının büyük bir milli şuurun oluşmasına, bunun da Türk Ocakları'nın kurulmasına sebep teşkil ettiğini belirten Gül, Türk Ocakları'nın kurulduğu 1912 yılının en sıkıntılı günlerin yaşandığı dönem olduğunu ifade etti.

Gül, Türk Ocakları'nın milli şuurun, dayanışmanın Türk gençlerine öğretilmesi açısından mektep görevi yaptığını, yürütülen faaliyetlerin tarih şuurunun tekrar Türk gençliğinde canlanmasını, bilinçlenme ve aydınlanmayı sağladığını dile getirdi. Törende Cumhurbaşkanı Gül’e kuruluş yıl dönümü plaketi verildi.

AK Parti milletvekili Salih Kapusuz, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve BBP Genel Başkanı Mustafa destici de programa katıldı.