Şehitleri Anma Gecesi'ne Akhisar Spor Salonu Yetmedi

Akhisar Belediyesi, Akhisar Müftülüğü ve Hilaliye Eğitim Vakfı işbirliği ile düzenlenen Çanakkale Zaferi ve Deniz Şehitlerini Anma Programı, Akhisar Spor Salonu'nda yapıldı.

Şehitleri Anma Gecesi'ne Akhisar Spor Salonu Yetmedi
Program öncesi spor salonu önünde Bin 500 kişiye Çanakkale şehitleri anısına buğday çorbası ve hoşaf ikramında bulunuldu. Salonun anma gecesini bir çok vatandaş dışarıda kurulan sinevizyon eşliğinde izledi. Programın sunuculuğunu Semerkand Televizyonu Köy Havası Programı sunucusu Muhammet Sena yaptı. Yaklaşık 3 saat süren programda, ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Bursa Mustafa Kemal Paşa İmam Hatibi İsmail Kaya’nın Kur’an tilavetinin ardından konuşmalara geçildi. Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, “Büyük Türk Milleti olarak milli ve manevi değerlerimizle, milli ve manevi kimliğimizle bu vatan üzerinde yaşıyorsak; tabiki o büyük ruhların, o büyük şehitlerin kanları ile mühür basarak yaşamaktayız. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Ardından tarihçi-yazar Vehbi Vakkasoğlu, Çanakkale Savaşları'nı anlattı. Çanakkale’de çok büyük bir zaferin kazanıldığını, o dönemde son kalenin Çanakkale olduğunu belirten Vakkasoğlu, şimdilerde ise ailenin son kale olduğunu ifade etti.

Son bölümünde sahne alan Dursun Ali Erzincanlı, Akhisarlılar'a unutulmayacak bir gece yaşattı. Programı sonunda AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, anma gecesine renk katanlara çiçek takdim etti .