Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu'nun Açıklaması

Şahinbey'de ''Temizlik vakti'' sloganıyla başlatılan ve Şahinbey Belediyesi'nce sürdürülen temizlik kampanyasına Türk Telekom Lisesi de destek verdi.

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kampanya dahilinde belediye temizlik ekipleri, Türk Telekom Lisesi'nde temizlik çalışması yaparak okulun her sınıfına geri dönüşüm kutuları dağıttı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hedefinin sokaktaki süpürgecileri tamamen ortadan kaldırmak olduğunu belirtti.

Temizlik kampanyasına verdikleri desteklerden dolayı öğrencilere teşekkür eden Tahmazoğlu, hiç kimsenin bahçeye, yollara çöp atmadığı sürece temizlik yapmaya gerek kalmayacağını ifade etti.

Şu anda sokakların, yolların ve parkların çok daha temiz olduğunu dile getiren Tanmazoğlu, şunları kaydetti:

''Temizlik ekipleri, bizlerin attığı çöpleri temizliyor. Eğer hepimiz yollara çöp atmasak hiçbir süpürgeciye gerek kalmayacaktır. Okulumuza ağaç dikeceğiz, yine 10 adet bank getirdik. Geçen yıl oynamanız için masa tenisi getirmiştik. Kalabalık bir okul olduğu için sizlere bir tane daha masatenisi hediye ediyoruz. Eğitimde başarının desteklenmesi amacıyla üniversite sınavında Türkiye'de ilk 10'a girecek Gaziantepli öğrencilerimize Şahinbey Belediyesi olarak araba hediye edeceğiz. Ayrıca üniversite sınavında Gaziantep il birincisi olacak arkadaşımıza da ilk 10'a girmese bile araba hediye edeceğiz.''

Türk Telekom Lisesi arkasında bulunan alanda gençlik merkezi ve spor alanı yapılıp yapılmamasını öğrencilere soran Tahmazoğlu, öğrencilerden yapılması noktasında destek aldıklarında gençlerin istediklerini yapacaklarını belirtti.

Türk Telekom Lisesi Müdürü Ömer Demir ise kampanyayı ilk kendi okullarında başlatan Tahmazoğlu'na teşekkür etti.

Program sonunda Tahmazoğlu, öğrencilerle masa tenisi oynayarak, okul bahçesine ağaç dikti.

GAZİANTEP - AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Elektronik Ticaret Komisyonu Başkanı Mehmet Erdoğan, 15 maddelik E-Ticaret Kanun Tasarı metninin 2 aylık çalışma sonucunda, oy birliğiyle komisyonda kabul edildiğini bildirdi.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ekonomisini yakından ilgilendiren Elektronik Ticaret Kanunu ile ilgili çalışmaların, çıkması planlanan kanun maddelerinin bakanlıkların bir araya gelerek kararlaştırdıkları ortak metninin komisyonda oylanarak üyelerin oy birliğiyle kabul edildiğini belirtti.

Erdoğan, kamuoyunda e-ticaret güvenliği denilince ilk akla gelen konunun kişinin kredi kartı bilgilerinin çalınması geldiğini, ancak güvenlik anlayışının kapsamının daha da geniş olduğu yönünde çeşitli görüşlerin olduğuna dikkat çekti.

Erdoğan, internet üzerinden yapılan satışlarda ürünün müşteriye ne kadar zamanda ulaştırıldığı, ya da ayıplı malın iadesinin ne kadar mümkün olduğu gibi konuların da güvenli e-ticaret kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.