''Mehmet Akif Dönüyor, Ya Siz Neredesiniz'' Adlı Tiyatro Oyunu

Bayburt'ta, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan ''Safahat-Mehmet Akif Dönüyor, ya Siz Neredesiniz'' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Hikmet Çağlar Konferans Salonu'nda, Polis Meslek Yüksek Okulu, Özel Uzmanlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Lokman Hekim Sağlık Gönüllüleri Derneği'nin organizasyonu ile sahnelenen oyunu, Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin, Uzmanlar Özel Eğitim Merkezi Müdürü Serhat Kılıç, Lokman-Der Başkanı Atilla Atasoy, engelli öğrenciler, aileleri ve Lokman-Der üyeleri izledi.

Engelli öğrenciler için düzenlenen etkinlikte, tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan ''Safahat-Mehmet Akif Dönüyor, ya Siz Neredesiniz'' tek kişilik oyunu sahneledi.

Ahmet Yenilmez, oyun sonrası yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan bu oyunu ilk kez engelli öğrenciler için sahnelediğini belirterek, ''Oyunda sadece milli şairimizin edebi kişiliğini değil, onun ahlaki değerlere bağlılığını, örnek insanlığını, sıkıntı ve yokluk içerisinde geçen hayatını sizlere aktarmaya çalıştık'' dedi.