Kültür ve Turizm Bakanı Günay Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yer sorununu çözmeleri halinde, Manisa merkezde çok güzel bir müze yapacaklarını söyledi.

Akhisar ilçesindeki ziyaretlerinin ardından Manisa'ya dönen Bakan Günay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte Manisa Belediyesi Fuar Merkezi'nde 472. Uluslararası Manisa Mesir festivali kapsamında düzenlenen 19. Manisa Ticaret ve Sanayi Fuarı'na katıldı.

Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edilen Manisa Askeri Hastanesi ile restorasyon çalışması devam eden tarihi bedesteni inceleyen Günay, Manisa Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde ilçelerin ürünlerinin yer aldığı sergiyi de gezdi.

Günay, incelemelerinin ardından tarihi Yeni Han'da bir süre dinlenerek, Osmanlı döneminde şehzadelere ikram edildiği belirtilen ve öğütülmüş bademle servis edilen, ''cilveli kahve''nin tadına baktı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Günay, Manisa'da çok güzel bir gün geçirdiğini, vatandaşların Tarihi Mesir Festivali için Manisa'ya akın etmesinin kendisini çok etkilediğini söyledi.

Günay, bu coşkunun, bu sevincin sürmesini dilediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Manisa, tabii şehzadeler şehri. Burası tarihimizde ve Osmanlı döneminde önemli yer tutmuş bir şehir. Tabii ondan öncesi de var. Manisa'da Anadolu Beyliklerinden kalma önemli eserler var. Manisa'nın tarihi gün yüzüne çıkmaya başladı.

Akhisar Müzesi'nin inşası bitti. Bugün oraya ziyarette bulundum. Sanıyorum Mayıs sonundan önce resmi açılışını yapacağız.''

Manisa'da yeni bir müzeye ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Bakan Günay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''İnşallah yer sorununu çözersek Manisa merkezde çok güzel bir müze yapacağız. İnşallah gelecek yıl Manisa'da yeni bir müzenin temelini atarız. Çünkü buna bölgenin ihtiyacı var. Türkiye'nin her yerinde çok güzel müzeler yapmaya başladık. Eskişehir ve Gaziantep'te müzeler tamamlandı, Antakya'da temelini attık. İnşallah Manisa'nın da çok güzel bir müzesi olacak. Manisa'nın çok önemli ören yerleri var. Bu konudaki gelişmeleri hep birlikte takip ediyoruz.''

Bakan Günay, bir gazetecinin Manisa Valiliği öncülüğünde kentte başlatılan turizm seferberliğine ilişkin sorusu üzerine de ''Dayanışma içinde çok güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Allah milletimizin gücünü arttırsın. Her şeyi birlikte yapıyoruz'' dedi.

Bakan Günay, Manisa'dan ayrılmadan önce kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlara, Manisa Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ndeki sergide Kula standından aldığı leblebileri ikram etti .