Belediyenin Çanakkale Organizasyonu Ayakta Alkışlandı

Niğde Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu 'Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı' adlı tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü.

Belediyenin Çanakkale Organizasyonu Ayakta Alkışlandı
Niğde ve ilçelerinden gelenlerin seyrettiği oyunda duygusal anlar yaşandı. 9 seans oynamasına rağmen bazı katılımcılar yoğun ilgi sebebiyle ayakta kaldı. Niğde Atatürk Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen tiyatro gösterisinde halkın yoğun ilgisinden mumun olduklarını söyleyen Niğde Belediyesi Başkanı Faruk Akdoğan, yeni neslin atalarımızın Çanakkale’de gösterdikleri mücadeleyi görmeleri için bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu söyledi.

Akdoğan, "Biz yeni nesle tarihimizi aktarmak için elimizden gelen her imkânı seferber etmeye hazırız." dedi.

Sponsor firmalar tarafından seyirciye hediyeler verilerek başlayan programa Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür, Niğde Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sahnelemiş olduğu Menan Cinleri adlı oyunla isminden övgüyle söz ettiren Tiyatro Greyfurt, 'Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı' oyunu ile de Niğdeli tiyatroseverlerin beğenisini kazandı. Mahmut Tahsin'in yazıp yönettiği oyunda, kalmakla gitmek arasında bir seçim yapmak zorunda kalan altı askerin hikâyesi anlatılıyor. 2 Anzak askerinin üstlerine verdikleri rapordan alınan hikaye, Çanakkale Savaşı'nın cereyan ettiği bir tepede vuku buluyor. Tiyatro Greyfurt'un sergilediği oyun, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Niğde Valisi Alim Barut, tiyatronun sonunda oyunculara buket takdim etti. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da programı organize eden İbrahim Koyuncu'ya buket, oyunculara hediye verdi. Salon çıkışında seyircilere karanfil dağıtımı yapıldı.İbrahim Koyuncu, “Bu cennet vatanın nimetlerinden yararlanıyorsak o gün orada her şeyini feda edenler sayesindedir. Onları unutmak olmaz. Biz ecdadımızın yaptıklarını bilmek, öğrenmek zorundayız. Yoksa tarih kafamıza balyoz gibi iner. Bu yüzden bizde elimizden geldiği kadar bu zor günlerimizi unutmayıp gelecek nesillere en iyi şekilde aktararak gerek yazılı medyada gerekse görsel medyada gündeme taşıyarak arkadan gelen yeni nesle aktarmak için canlı tutmaya çalışacağız. ” dedi.

Koyuncu, şöyle devam etti: "Tiyatro oyunun sergilenmesinde maddi ve manevi yardımlarından dolayı başta Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan olmak üzere Tekin Mobilya'dan Haydar Tekin, Erden Lezzet Sofrası'ndan Muzaffer Erden, Karan Ofset'ten İlhami Karan, Aybarlar Çiçekçilik'ten Ali Aybar, HYK Yapı Kimyasalları'ndan Şahap Umutlu, Atlas Bilgisayar'dan Emrah Batağan, Karizma Giyim'den Doğan Arısoy ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."