Tavşanlı'ya Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu

Tavşanlı’ya, Dumlupınar Üniversitesi'ne bağlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun kurulması, Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Tavşanlı'ya Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Bu çerçevede AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, DPÜ rektörü Prof. Dr.Ahmet Karaarslan ve ilçe protokolü Tavşanlı’da bir araya geldi. AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, İlçe protokolü ile yemekli bir toplantıda buluştu. Kavuncu toplantıda, “Tavşanlı sokakları rektör görmeli. Sadece belli başlı makamlar beli başlı büyük restoranlar, büyük yerler bunları gördü. Hepimiz Tavşanlı sokağındayız hamdolsun. Değişen Türkiye’mizde üniversitelerde önemli atılımlar yapıyor. Üniversiteler hizmet anlamında, üretim anlamında artık işlevini görmeye başladı.

Eskiden kapalı duvarlar halindeydi. Sadece ders verilen, sadece eğitim yapılan kurumlardı. Ama devletimize ve milletimize faydalı olmaya başladı.

Tavşanlı’da ki üniversite kampüsümüzünde daha işlevsel olması, halka bütünleşilmesi adına önümüzde ki dönemde Tavşanlı adına bize çok iş düşüyor. Artık Tavşanlı eğitim kenti haline dönmeye başladı.

Yaklaşık 600 dönümlük bir arazinin ortaöğrenim kampus haline getirilmesi planlanıyor. Tavşanlı çevre il ve ilçelere cazip bir eğitim parkı haline gelecek” dedi.

Yemek sonrasında Kaymakam Numan Hatipoğlu makamında ziyaret edildi. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Hatipoğlu, “Tavşanlı her geçen gün hizmet kalitesini artıran bir ilçe. Yeni açılacak olan Yüksekokulumuzunda hayırlı olmasını diliyoruz. Üniversitenin şehre katkısı çok önemli. Bizlerde üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Hem ticari hem sosyal çalışmalarda beraber olunması halinde kamu hizmetlerinin daha verimli olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Kavuncu ise, “Tavşanlı’ya öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeniden yapılanan metropol ilçe gözüyle bakmak lazım. Kentleşme süreci içindeyiz. İki tane spor salonumuz hemen yatırım planında. Üçüncüsü de spor bakanlığı ile belediyenin iş birliği ile yapılabilecek olan bir spor salonu şu an gündemde. Şehir merkezindeki sanayi sitelerine biz çözüm arayışı içindeyiz. Bu durumların öğrenciye faydalı olacağına inanıyoruz. Raybüs seferleri Tavşanlı’ya uzatıldı. Asıl hedefimiz havaalanını direk özel bir hat ile Kütahya- Yoncalı ve Tavşanlı’ya bağlayabilmek. Kütahya’nın 2023 hedefi metropol kent olmak. Şunun da müjdesini vereyim. Bakanlar Kurulu imzası ile Günlüce, turizm bölgesi olarak ilan edildi. Simav’ın; Simav, Emet, Tavşanlı Domaniç üstünden Bursa’ya ulaşım hattının ana hat güzergahı belirlendi. Ayrıca Çavdarhisar- Emet yolunun programa alınmasıyla alakalı talebimizde kabul gördü. Zaten Balıkesir yolumuzda bu yıl bitiyor. Tavşanlı’nın önemli bir geçiş alanı olacağından şüphemiz yok. Demiryollarında da ciddi bir çalışma var. Raylar tamamen değişiyor. Balıkesir yolunda son 110 km. kaldı” şeklinde konuştu .