Köylüler, Bakan Yazıcı’ya İsteklerini Horon ve Türkü Sözleri İle İletti

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Topluca köylüleri, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya taleplerini horon oyunu sırasındaki atma türkü ile iletti.

Bakan Hayati Yazıcı, bugün Rize’nin Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerine ziyaretlerde bulundu. Hemşin ilçesinde devam eden Kentsel Dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi almak için Hemşin Belediye Başkanı Halim Bekâr’ı makamında ziyaret eden Yazıcı, burada brifing aldı. Ardından Çamlıhemşin ilçesini ziyaret eden Bakan Hayati Yazıcı Kaymakamlık önünde horonla karşılandı. Burada grubun arasına giren Bakan Yazıcı, köylülerle birlikte horon oynadı.

Horon esnasında köylüler, söyledikleri türküde "İyi değul halumuz, para etmez çayumuz, yoktur yayla yolumuz, bakanım vardı sözünüz" sözleri ile taleplerini iletti. Bakan Hayati Yazıcı ilk anda söylenenleri anlayamazken, daha sonra çevredekilerin uyarmaları üzerine söylenenleri dinledi. Yazıcı, seçimden önce verdiği sözlerin arkasında olduğunu ve taleplerini yerine getireceğini kaydetti.

Bakan Hayati Yazıcı, bir vatandaşın “Biz de birinci lige çıkalım.” demesi üzerine “Bizde öyle şike mike yok. Biz o işlerden anlamayız.” ifadelerini kullandı .