AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu Açıklama Yaptı

Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde kurulan 4 yıllık Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, törende yaptığı konuşmada, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ilçede yüksekokul kurulduğunu bildirdi.

Tavşanlı'nın bir eğitim kenti olma yolunda ilerlediğine dikkati çeken Kavuncu, şöyle devam etti:

''Örf ve adetlerimiz, konuksever ve değerbilir halkımız, çelebi ruhlu mütevazi insanlarımızla hala eski yerel özelliklerini koruyan Tavşanlı, bir yandan da önemli bir gelişim ve dönüşüm sürecini yaşıyor, hemşehrilerimizin yaşamaktan mutluluk duyacağı bir kent halini alıyor. Bu atılımlarıyla bundan sonra Tavşanlı'nın bir eğitim kenti olarak da anılacağına eminim. Tavşanlı için gelecekte diğer bir gelişim alanı da turizmdir. Eski eserlerimizin açığa çıkarılması, tarihi konaklarımızın restorasyonu, Göbel kaplıca bölgesinin geliştirilmesi ve yeni otellerin yapılmasıyla önemli bir turizm altyapısı sağlanmış olacak.

Bu okulumuz, turizm kültürümüze ve işletmelerin kurulmasına kuşkusuz önemli ivme kazandıracak. Okulumuzda 4 yıl içinde kademeli olarak 1500 öğrencinin eğitim alması öngörülüyor. Bu sayede Tavşanlı'da yeni ticari faaliyetler oluşacak ve ekonomiye ciddi bir katkı sağlayacak. Ayrıca üniversite kenti havasını her yerde teneffüs edeceğiz. Kültürel ve sanatsal aktiviteler, sportif faaliyetler artacak, sosyal yaşamda ciddi değişimler olacak. Tavşanlı'lı hemşehrilerimizin üniversite birimlerine sahip çıkacağına ve öğrenci kardeşlerimize gereken konukseverliği göstereceklerine eminim.''

-Uygulama oteli için Göbel'deki alan önerildi-

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ise yüksekokula müdür atayarak 2012-2013 akademik yılı başında hizmete girmesi için çalışacaklarını anlattı.

Yüksekokulun geliştirilerek uygulama oteliyle bölge turizmine katkı sağlaması için DPÜ Yönetim Kurulu ve Senatosu'nda gerekli kararların alınacağını dile getiren Prof. Dr. Karaaslan, ''Tavşanlı'da kurulmuş olan bu yüksekokulumuzu daha ileri eğitim seviyelerine mutlaka taşıyacağız'' dedi.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu da yüksekokulun Tavşanlı'ya dinamizm ve hareketlilik katacağına inandığını söyledi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Resmi Gazete'de kuruluş kararının yayımlanmasının, Prof. Dr. Karaaslan'ın göreve gelmesinin 365'inci gününe rastladığını bildirerek, ''Yüksekokulumuz, ilçe turizmin gelişmesinde önemli bir rol oynayacak. Uygulama oteli açılması yönünde altyapıyı hazırladık. Göbel Termal Turizm Merkezi'nde kamulaştırılan 67 dekar alanda bu yatırım yapılabilir'' diye konuştu .