Erol: Sigortalı İşçi Çalıştırılması Yasal Zorunluluktur

Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Selim Erol, işverenin kaçak işçi çalıştırmanın yasal yaptırım gerektirdiğini hiç bir zaman unutmaması gerektiğini söyledi.

Erol: Sigortalı İşçi Çalıştırılması Yasal Zorunluluktur
Erol, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO)'nı ziyaret etti. Erol, ziyarette Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nun Antalya genelinde yaptığı çalışmalarla MATSO Başkanı Şükrü Vural'ı bilgilendirdi. Bir devlet kurumu olarak tarafsız bir anlayışla vatandaşa hizmet verdiklerini belirten Erol, iş dünyasının verimli ve güven içinde çalışması için özel çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Sigortalı işçi çalıştırmanın öneminin altını çizen Erol, iş güvenliği ve iş güvencesi açısından sigortanın zorunluluk olduğunu kaydetti.

Erol, "Kaçak işçi çalıştırılması yasal yaptırımlar gerektirir. Kaçak işçi çalıştırmak yasal olarak suçtur. Hem çalışanın, hem iş verenin hem de devletin kazanması için yasal yönden işçi çalıştırmalıyız." dedi.

Erol'a odalarını ziyaretinden dolayı teşekkür eden Şükrü Vural, MATSO'nun yaptığı çalışmaları anlattı. SGK'nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Vural, ekonomi dünyasının ve iş hayatının sigortasının SGK olduğunu söyledi.

Sigortasız ve kaçak işçi çalıştırılmasının emeğin çalınması, işteki verimliliğin ve kalitenin düşmesi anlamına geldiğinin altını çizen Vural şunları söyledi: "Kaçak işçi çalıştırmak devletin, işçinin ve işverenin maddi ve manevi kaybı anlamına gelir. Toplantılarımızda, eğitimlerimizde iş güvenliğinin ve güvencesinin önemini, zorunluluğunu hep vurguluyoruz. Her türlü kayıt dışılığın karşısındayız. Manavgat’taki SGK Merkezi’nin çalışmalarını da takdirle izliyoruz. İş dünyamıza yardımcı oluyorlar. Devletin iş dünyasındaki güvencesini daha yakından hissediyoruz." Toplantı bitiminde Selim Erol, günün anısına Şükrü Vural'a plaket verdi .