Şehit Türkler Anıt ve Müzesi Önünde Basın Açıklaması Yapıldı

Filistin'e destek vermek amacıyla yola çıkan ''Kudüs'e Küresel Yürüyüş Asya Kafilesi'' Iğdır'a geldi.

Şehit Türkler Anıt ve Müzesi Önünde Basın Açıklaması Yapıldı
İran üzerinden Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye 2 otobüsle giriş yapan kafile, Ermeniler Tarafından Katledilen Şehit Türkler Anıt ve Müzesi önünde basın açıklaması yaptı.

Kafilenin Iğdır ayağını organize eden Ehli Beyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder ile MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Recep Karagöz, program hakkında bilgi verdi.

Karagöz, yüzyılın son yarısında İsrail'in işgal altında tuttuğu toprakları masum insanların kanıyla suladığını belirterek, vicdan sahibi olan herkesin zorbalığın ve cinayetlerin karşısında durması gerektiğini vurguladı.

Farklı inanç ve etnik kimliklerde insanların, aynı ortak düşmana karşı bilinçli ve sivil duruş olarak bir araya geldiklerini ifade eden Karagöz, ''İsrail lobisinin tarihsel ve hukuksal açıdan böylesine güçlü olduğu bir zeminde, Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamları ustaca manevralarla kamufle etmeye çalışmaktadır'' dedi.

Basın açıklamasının ardından hareket eden kafilenin önce Ankara'ya daha sonra İstanbul'a geçeceği öğrenildi.

Öte yandan kafilenin, Türkiye'den katılacak ekiple İstanbul'dan sonra Lübnan'a geçeceği, Avrupa ve Afrika'dan gelecek konvoylarla burada birleşerek, 30 Mart'ta Kudüs'te olacağı bildirildi.