Deprem Sonrasında Kayseri'ye Gelen Ailelerin 14 Çocuğu, Sünnet Ettirildi

Van depreminden sonra Kayseri'ye gelen ailelerin 14 çocuğu, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak tarafından sünnet ettirildi.

Vanlı çocukların sünnet ettirilmeleri onuruna Boydak Holding'te verilen yemeğe, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Kayseri Valisi Mevlüt Bilici katıldı.

Bakan Yıldız, yemekte yaptığı konuşmada, Boydak ailesine yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Depremden sonra pek çok defalar Van'a gittiklerini ve enerjiyle alakalı neler yapılması gerekiyorsa yaptıklarını ifade eden Yıldız, Van'da olumsuz hava şartlarına rağmen, kalıcı konutların yapılmasının süratle devam ettiğini bildirdi.

Kayserililerin Vanlı kardeşlerine kucak açtıklarını ve ekmeklerini bölüştüklerini belirten Yıldız, ''Burada da çocuklarımızın sünnet ettirilmeleri nedeniyle bir aradayız. İnşallah evlenmelerine de şahit oluruz'' dedi.

Vali Bilici, Kayseri'de 56 Vanlı ailenin bulunduğunu ve Valilik olarak onlara her türlü yardımı yaptıklarını bildirdi. Bilici, depremden sonra Kayserililerin hemen bir araya geldiklerini ve Van için yapılabileceklerin belirlendiğini, yardımların süratle Van'a ulaştırıldığını kaydetti.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, yemekte yaptığı konuşmada, Van depreminden sonra bir yardım kampanyası başlattıklarını ve 5,5 milyon liralık yardımı Van'a ulaştırdıklarını, kendilerinin de Van'a giderek depremzedelere moral verdiklerini bildirdi.

Hacı Boydak, ''Van'daki vatandaşlarımızla bir ayrımız gayrımız yok. Onların sevinci de üzüntüsü de bizim sevincimiz ve üzüntümüz. Valiliğimizin organizasyonunda burada 14 çocuğumuzu sünnet ettirdik ve böyle bir mutluluğu birlikte yaşadık. İnşallah evlenmelerini de görürüz'' dedi.