Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akalın'dan Açıklama

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Akalın, Uzunköprü ile Haskova arasında ekonomik gelişmelerin esasının oluşturularak dış ticaretin temellerinin atıldığını bildirdi.

Akalın yaptığı yazılı açıklamada, ''Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı'' çerçevesinde Haskova Ticaret ve Sanayi Odası arasında ''Ticari Kapasitenin Artırılması Projesi''nin anlaşmasının Temmuz 2011 yılında yapıldığını hatırlattı.

Projenin 31 Mart'ta sona ereceğini ifade eden Akalın, projenin sonuçlarının 23 Mart'ta Uzunköprü'de düzenlenecek Ekonomik Forumu ile kamuoyuna duyurulacağını belirtti.

''Uzunköprü ile Haskova arasında ekonomik gelişmelerin esası oluşturulmuş ve dış ticaretin temelleri atılmıştır'' diyen Akalın, şunları kaydetti:

''Bundan böyle projenin sürdürülebilirliği kapsamında iki ülkenin iki bölgesi arasında dış ticaret artacak. İthalata ve ihracatta özlenen rakam ve deneyimlere ulaşılacaktır. Proje kapsamında ekonominin temellerini oluşturan KOBİ'ler bağlamında girişimciler, bölgeyle ilgili ortak işbirliği programlarının ve ortak yatırımların süreçlerini başlatmışlar ve devamlılığını sağlayacaklardır. Her iki bölgedeki işletmeler, ticaretin arttırılarak geliştirilmesi bilgi ve deneyimlerine projenin faaliyet ve etkinlikleri sayesinde ulaşmışlar, bunun yararlarını yazılı basın, sosyal medya, görsel ve işitsel kitle iletişim araçlarıyla ve web sayfasıyla görmüşlerdir.''

Akalın, projenin başlangıcından sonucuna kadar geçen süreçte görev alan her iki ülkenin oda yöneticilerine ve kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütü temsilcilerine teşekkür etti.
Kaynak: AA