Leyla Zana Şehit Asker ve Polisler Üzerinden Başbakan'ı Eleştirdi

Gaziantep’te BDP başta olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin yer aldığı Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloku Gaziantep bileşenleri tarafından Nevruz kutlaması yapıldı.Etkinlikte konuşan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, şehit asker ve polisler üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Leyla Zana Şehit Asker ve Polisler Üzerinden Başbakan'ı Eleştirdi
İstasyon Meydanı 'ndaki kutlamalarda, polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Vatandaşlar, üst araması yapıldıktan sonra alana alındı. Halay çekerek, Nevruz 'u kutlayan vatandaşlar, ellerindeki BDP bayraklarını salladı. Çocuk korusunun da mini bir konser verdiği kutlamalara, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana da katıldı.

Hükümete yüklenen Leyla Zana, konuşmasında, Afganistan 'da helikopter kazası sonucunda şehit düşen babasının tabutunu arayan genç kızı hatırlatıp, “Çocuklar, tabutlar arasında, 'hangisi babamın diye ağlayarak o tabuttan o tabuta koşmasın' istiyoruz. Ne Afganistan 'a gönderdiğin askerine sahip çıkıyorsun, ne de Şırnak 'a gönderdiğin polisine sahip çıkıyorsun. Ne de vatandaşım diyebildiğin dilendirdiğin insanları koruyorsun. Peki, sen kimi koruyorsun? Ak saçlı Ahmet Türk 'e yumruk indirenlere kutlama gönderiyorsun. Bu ülke nice başbakanları gördü. Adnan Menderes 'i de Tansu Çiller 'i de gördü. Birini rahmetle anıyor, diğerini hiç anmak bile istemiyor. Hangisi olacağına sen kendin karar ver.” diye konuştu.

Kutlamalar, olaysız bir şekilde sona erdi.