Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Açıklama Yaptı - Ankara

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, CHP'nin Hamamönü'nde mülk satın alması ile ilgili gensoru önergesine ilişkin, "Benim açımdan en ufak tereddüt ya da problem söz konusu değil. Tamamen hukuki bir hakkın kullanılması. Kendi paramla bir gayrimenkulün satın alınması ile ilgili bir konu. Zaten bu açıklamayı ben ilk gün de yaptım yazılı olarak. Ama kimse bu açıklamayı kullanmadı" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Açıklama Yaptı - Ankara
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, CHP'nin Hamamönü'nde mülk satın alması ile ilgili gensoru önergesinin hatırlatması üzerine Kılıç, 'Benim açımdan en ufak tereddüt ya da problem söz konusu değil. Tamamen hukuki bir hakkın kullanılması. Kendi paramla bir gayrimenkulün satın alınması ile ilgili bir konu. Zaten bu açıklamayı ben ilk gün de yaptım yazılı olarak. Ama kimse bu açıklamayı kullanmadı ' diye konuştu.

Detayların gensoru görüşmelerinin yapıldığı gün ortaya konulacağını vurgulayan Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Bana sanki 4+4+4 eğitim sistemindeki değişikliklerle ilgili biraz zamana yayma ya da süreci uzatma ya da TBMM gündemini meşgul etme çabası gibi de göründü. Henüz okuma fırsatım olmadı, okuyunca gereken değerlendirmeyi yaparız. ' 'İşin hukuki boyutundan çok siyasi etikle ilgili eleştiriler var, bununla ilgili ne söyleyeceksiniz ' sorusuna Kılıç, 'Bir milletvekilinin gayrimenkul edilmesinde etik bağlamda bir problem olduğu kanaatinde ben değilim. Kaldı ki edinim yılı 2009. Benim bakan da olmadığım bir dönem. Kaldı kız bir Bakanın da bir milletvekilinin de kaynağını izah edebildiği takdirde gayrimenkul edinmesinde bir problem olduğu kanaatinde değilim ' cevabını verdi

Kaynak: İHA