Ortaöğretim Öğrencilerinden Alkışlanacak Projeler

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Dairesi Başkanlığı'nca Türkiye genelinde bu yıl 43.'sü düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İzmir Bölge Sergisi, Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi’nde öğrencilerle buluştu.

Proje yarışmasına 412’si İzmir bölgesinden olmak üzere toplam 5 bin 574 proje katıldı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Ege, Dokuz Eylül, Adnan Menderes ve Muğla Üniversiteleri'nden oluşan jüri üyeleri ve TÜBİTAK İzmir Bölge Koordinatörlüğü'nün incelemelerinden sonra, seçilen 132 proje EÜ Ziraat Fakültesi D Blok’ta gerçekleştirilen bölge sergisinde toplandı. İzmir Bölge Sergisi, toplam 58 ortaöğretim kurumu ve 374 öğrenci ve danışman öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Sergi kapsamında 9 bilgisayar, 22 biyoloji, 12 coğrafya, 2 temel fizik, 19 uygulamalı fizik, 19 kimya, 15 matematik, 17 sosyoloji, 17 tarih projesi yer alıyor.

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Proje Yarışması İzmir Bölge Koordinatörü ve EÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Serdar Korukoğlu, “Yarışmanın 2011 yılı 42. finalinde İzmir bölge olarak 2 birincilik, 1 ikincilik, 5 üçüncülük ve 2 teşvik dereceleri elde edilmiştir. Bu yıl gönderilecek finalist projelerinde İzmir bölgesi için başarıları sonuçlar almalarını ümit ediyorum. Yarışma öğrencilere pek çok alanda katkı sağlıyor. Bunların başında ise girecekleri YGS’de alacakları ek puan geliyor” dedi.

İzmir Bölge 2012 dereceleri 23 Mart’ta EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle açıklanacak. Derece alan öğrenci ve öğretmenlerine ödülleri verilecektir .