Senegal’in Yeni Başkanı İkinci Turda Belli Olacak

Senegal’de pazar günü yapılan seçimin resmi sonuçları açıklandı.

Yeni devlet başkanının belirlenmesi ikinci tura kaldı.

Senegal 'de 13 adayın yarıştığı devlet başkanı seçiminin ilk turunda, görevdeki Devlet Başkanı Abdülaye Wade yüzde 35 oy aldı. En güçlü rakiplerinden Macky Sall, yaklaşık yüzde 27 'lik oranla yarışı ikinci sırada tamamladı. Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra parti merkezinde konuşma yapan Sall, ilk raundu gayet iyi bir şekilde atlatmış olmaktan memnun olduklarını belirtti.


Bu neticelerden sonra hem Wade hem de Macky Sall 'ın önümüzdeki haftalarda yapılacak ikinci tur için muhalefetle güç birliğine ihtiyacı var. Ancak, muhalif siyasi gruplardan birçoğu Abdülaye Wade 'a kapısını çoktan kapatmış durumda.


Mustafa Niyazi 'nin adaylığında birleşen muhalefetteki en güçlü siyasi hareketlerden Benno Siggil Senegal koalisyonunun yarışı ikinci sırada götüren Macky Sall 'a destek verip vermeyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor.


Ülkeyi 12 yıl yöneten Abdülaye Wade 'ın üçüncü kez koltuğa talip olması seçim öncesi prestolara yol açmıştı. Protestolar sırasında çıkan kargaşalarda, şu ana kadar en az 6 kişi hayatını kaybetti.